Učenici s mentorom Doskočilom pripremaju hranu za gozbu na koju su svi pozvani

Učenici 2. k i 3. k razreda Srednje škole “Ivan Seljanec” koji se školuju za kuhare, danas su počeli s pripremama za božićni domjenak, pravu gozbu s autohtonim jelima iz našeg kraja koju već tradicionalno pripremaju za građane u sklopu Adventa u Križevcima i besplatno je dijele.

Atmosfera u kuhinji je odlična! Ovi učenici uistinu vole to što rade“, otkrio nam je njihov mentor i nastavnik kuharstva Mišel Doskočil. Ni iskusnijim kuharima nije jednostavno pripremiti oko tisuću obroka, no učenici chefa Doskočila već su uigrani- sjeckaju kilograme povrća i mijese tijesta uz smijeh. Treme nema, iako pritisak postoji jer sve mora biti gotovo na vrijeme i mora biti ukusno jer su dosadašnjim uspjesima na brojnim natjecanjima postavili visoke standarde.

Učenici, njih dvadeset dvoje, do petka će biti spremno oko 450 porcija kalničkih ponakliča, jela od vučenog tijesta sa sirom, jajima i kukuruznim brašnom koje još nazivaju i pociglanjki, jer se nekad peklo na užarenim ciglama. Bit će i nešto na žlicu, obećava chef Doskočil i otkriva da će skuhati više od 450 porcija prigorskog kotlića s namirnicama iz našeg kraja. Na gozbu su pozvani svi, a mladi kuhari će je poslužiti uz pomoć svojih kolega konobara u petak 22. prosinca od 10 sati na Strossmayerovom trgu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.