Učenjem do odgovornosti prema okolišu

Učenje, učenje i ponavljanje jedini su recept za razvijanje odgovornosti prema društvu i okolišu, uvjereni su stručnjaci iz Komunalnog poduzeća koji već godinama vode radionice i predavanja o pravilnom razvrstavanju i odlaganju otpada, ali i o poželjnom ponašanju i brizi o okolišu. To znači da su sadašnji srednjoškolci od vrtića do sad prošli mnogo edukacija zahvaljujući kojima (nadamo se većina) dobro znaju da je otpad među većim problemima današnjice, a svojim ponašanjem, nadaju se u Komunalnom, utječu i na roditelje da stvore nove navike o odlaganju otpada.

Ovaj tjedan je počela nova serija predavanja u sklopu projekta “I ti si dio eko-priče” koju provodi Grad Križevci, a sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 15 tisuća eura. Počelo je s predavanjima za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola o održivom gospodarenju otpadom na području Križevaca, a kroz godinu dana će se provoditi i druge aktivnosti za osnovnoškolce i predškolce.

Učit će o problemu neodgovornog postupanja s otpadom i naučiti kako možemo smanjiti njegov nastanak, ali i što se radi u sortirnici, čemu služi reciklažno dvorište i kako izgleda odlagalište otpada. Prvo predavanje za učenike održala je voditeljica sustava zaštite okoliša u Komunalnom poduzeću Dijana Mijač Dretar.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.