Učenici križevačkih škola pokazali što misle o korupciji i osvojili nagrade

Tri rada učenika križevačkih škola nagrađena su na natječaju “Moja županija bez korupcije” koji Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije raspisuje već osam godina povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije. Prvu nagradu u kategoriji srednjih škola za video rad su dobili učenici 2. razreda Šimun Šoštar, Katarina Belec i Diana Mirt iz Učeničkog doma Križevci, s mentoricom Sanelom Hrg. Drugu nagradu u kategoriji srednjih škola za likovni rad dobila je učenica 4. razreda Srednje škole “Ivan Seljanec” Lucija Štefun, s mentoricom Tamarom Vrhovec, a treću nagradu za literarni rad dobila je učenica 3.razreda srednje Lana Bali iz Učeničkog doma Križevci, mentorica je Sanela Hrg.

Natječaj je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola s ciljem razvijanja svijesti o važnosti uloge građana i uloge osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju. Tema za likovne, literarne i video radove ove godine je određena nazivom “I korupcija onečišćuje okoliš”, a sudjelovalo je 20 škola (zajedno s područnim školama) i Učenički dom, ukupno 116 radova. Povjerenstvo je odabralo najbolje radove po kategorijama i dobnim skupinama, a Koprivničko-križevačka županija je za nagrađene osigurala novčane nagrade, zahvalnice i prigodne poklone koji su im podijeljeni na svečanosti u Koprivnici.

Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježava se 9. prosinca kada je u meksičkom gradu Meridi usvojena Konvencija Ujedinjenih naroda protiv korupcije. Ove godine obilježava se 20. obljetnica ovog dokumenta kojim su zemlje potpisnice izrazile svoj stav o štetnosti korupcije i obvezale se na prevenciju i sankcioniranje. U našoj županiji je 2014. osnovano Antikorupcijsko povjerenstvo, kao savjetodavno tijelo Županijske skupštine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.