Usvojen je proračun, oporba protiv

Nakon kraće rasprave, s 12 glasova je sinoć na 17. sjednici Gradskoga vijeća usvojen proračun od približno 24.5 milijuna eura za sljedeću godinu, dok je sedam oporbenih vijećnika glasalo je protiv. “Opet nema radnih bilježnica, nema božićnica, nema novca za dogradnju gimnazije, nema programa koji bi privukli poduzetnike“, javio se vijećnik Denis Maksić.

Ovo je proračun koji se više bavi infrastrukturom i završetkom već započetih projekata. U Križevcima nedostaje radnika pa vjerojatno zato ne dolaze novi poduzetnici“, poručio je Rajn.

Uz sve sunčane krovove i biciklističke staze, Križevci neće biti privlačni mladim ljudima da se dosele u Križevce sve dok im za djecu ne osiguramo mjesto u vrtiću“, rekao je Ivan Majdak. SDP-ov Antonio Sirovec rekao je da njegov klub neće podržati proračun jer nije socijalno osjetljiv i nema razvojnih projekata. Od radova koji se najavljuju za drugu godinu gradonačelnik je izdvojio uređenje makadamskog dijela Ulice Stjepana Radića, rekonstrukciju vodovoda i odvodnje u toj ulici, izgradnju novih kilometara biciklističkih staza od rotora u Tomislavovoj do Cubinca, od Koruške do Karana te novi semafor na križanju Potočke, Smičiklasove, Zakmardijeve i Franje Račkoga. U proračunu za 2024. planirano je 158 tisuća eura za mjesne odbore.

Na dnevnom redu među 31 točkom bili su i financijski planovi škola, vrtića, zajednica i drugih proračunskih korisnika. Rasprava se otvorila oko Zajednice sportskih udruga i novog plana prema kojem će trenere od sljedeće godine zapošljavati klubovi, a ne više Zajednica. Vijećnici Ivica Švagelj i Ivan Majdak izrazili su sumnju u ispravnost takve odluke. Planovi i programi ustanova i zajednica su usvojeni jednoglasno, osim za Zajednicu sportskih udruga koju je prihvatilo 14, dok su protiv bila četiri vijećnika.

Uz kraću raspravu su prihvatili Izvješće o radu gradonačelnika te odluke o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana te donijeli odluku o dopuštenoj razini buke za vrijeme javnih događanja.

Pod aktualnim satom vijećnike su najviše zanimali problemi u područjima gdje još uvijek traju radovi oko aglomeracije pa je vijećnica Jeren Šašek rekla da su stanari Zagorske ulice već na rubu živaca, Švagelj je predložio da se nasipaju ulice u kojima su radovi završili, a Gorana Hrga je zanimalo postoji li garancija za izvedene radove. Hrvoje Gužvinec predložio je da se na stajalištima za bicikle postave nadstrešnice, a vijećnike Majdaka i Maksića je li gradonačelnik tražio ostavku od Marija Martinčevića nakon što ga je policija zatekla u vožnji pod utjecajem alkohola.

Ja sam obavio razgovor s Martinčevićem i dao sam mu do znanja da takvo ponašanje nije primjereno. Nisam ga tražio ostavku jer nije počinjena nikakva šteta. Očekivano je to da je ovo preraslo u političku utakmicu“, odgovorio je Rajn i pozvao vijećnike na skoro predavanje koje organizira HZJZ o svim vrstama ovisnosti.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Nitro Biber piše:

    Jedva čekam da ovaj Rajn ode u nepovrat!On tjera najobičnije gluposti dok ljudima kipi.Kad im prekipi,odsele u ZG ili u inozemstvo.A selo kao da ne postoji,koliko znam,ovo je bio oduvijek i poljoprivredni kraj kao i stočarski.Od ušljivih solarnih krovova se ne živi.Sela nepovezana s gradom,sela bez nogostupa a promet nikad jači!Rajn,počni nešto raditi već jednom!!!

Komentari su zatvoreni.