Noć kazališta uz predstavu i radionicu lutaka

Pučko otvoreno učilište Križevci i ove godine sudjeluje u međunarodnoj manifestaciji Noć kazališta i to druženjem uz kreativnu radionicu na kojoj će svatko naučiti napraviti lutku za koju ne treba potrošiti puno novca. Radionica je nazvana „Od otpada od lutaka“ i ideja je iskoristiti materijale koji nam ne trebaju i pretvoriti ih u nove lutke. 

Radionicu će voditi Tomislava Tomac Topolovec, dugogodišnja lutkarica i voditeljica Lutkarskog kazališta „Petrica“, koje djeluje unutar Pučkog otvorenog učilišta Križevci. Tomislava više od trideset godina radi s lutkarskim družinama osnovnoškolskog uzrasta te samostalno izrađuje sve lutke koje glume u njenim predstavama. 

Pridružite nam se u subotu 25. studenoga od 18 sati u podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma, naučit ćete kako materijale i predmete koje imamo doma možete pretvoriti u zanimljive i originalne lutke“, poručuju organizatori iz POU Križevci. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a ulaz na događanje je besplatan. 

Uz to, Tomislava će donijeti i pokazati već izrađene lutke koje je kroz svoju bogatu karijeru uvijek sama dizajnirala i izrađivala, a Lutkarsko kazalište „Petrica“ izvest će i lutkarsku predstavu. Jedino što treba ponijeti je dobra volja i materijale koje želite prenamijeniti u lutke (najbolji su tanji i elastičniji materijali poput pamučne majice, jastučnice, hulahopke i sl.) 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.