Križevčanka među najutjecajnijim znanstvenicima na svijetu

Križevčanka Ivana Tlak Gajger, profesorica na Zavodu za biologiju i patologiju riba i pčela na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, na popisu je 2 posto najutjecajnijih znanstvenika u 2022. godini! Na ovu prestižnu listu uvrstilo ju je Sveučilište Stanford u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije istraživački tim predvođen profesorom Johnom P. A. Ioannidisom koji svake godine objavljuje listu najutjecajnijih svjetskih znanstvenika.

Svrstavanje na Stanfordovu listu najutjecajnijih znanstvenika me stvarno ugodno iznenadilo. Nisam nikad o tome razmišljala, a osjećaj pronaći se uz najcitiranije i najutjecajnije svjetske znanstvenike je izvrstan. Svakako potvrda dugogodišnjem radu na po mojem mišljenju izrazito važnom području zaštite zdravlja pčela. Za 2022. godinu jedina sam s moje institucije, no prema meni dostupnim podacima ovo je i prvo pojavljivanje Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u spomenutoj publikaciji“, rekla nam je profesorica Tlak Gajger. 

Lista se temelji na najvećoj svjetskoj bazi znanstvenih publikacija Scopus te obuhvaća više od 200 tisuća najutjecajnijih svjetskih znanstvenika u 22 znanstvena polja te čak 174 znanstvene grane. Fokus je na utjecaju znanstvenih publikacija, odnosno na citatima, a ne na produktivnosti, tj. na broju publikacija. Na listi 2 posto najutjecajnijih znanstvenika u 2022. godini nalazi se 108 znanstvenika iz Hrvatske.

Profesorica Tlak Gajger doktorica je znanosti iz polja veterinarske medicine, a ove je godina proglašena i redovitom članicom Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, iz Kolegija veterinarske medicine. Prije četiri godine dobila je priznanje Grada Križevaca za znanstveni i stručni doprinos te kontinuirani rad na popularizaciji znanosti i veterinarske struke na području pčelarstva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.