Višestruki darivatelji na tradicionalnom županijskom prijemu

Osamnaest dobrovoljnih darivatelja koji su krv dali 100 i više puta, među kojima su i Dražen Cmrk, Niko Ištvanić i Ivan Pernjak koji sudjeluju u akcijama u Križevcima, pohvalio je jučer župan Darko Koren na tradicionalnom prijemu za višestruke darivatelje s područja Koprivničko-križevačke županije. Dobili su zlatne narukvice Crvenog križa i srebrnjake s likom sv. Marka Križevčanina.

“Doživljavamo vas kao izuzetno važan kamenčić u mozaiku naše županije i hvala vam na tome što ovo naše društvo činite boljim mjestom. Hvala svim društvima i ustanovama koje organiziraju prikupljanje krvi, lijepo je slušati da se brojni mladi odlučuju po prvi puta na darivanje i to nas veseli jer znamo da će se ovakva humana gesta nastaviti i u budućnosti. Želimo vam dobro zdravlje i još mnogo darivanja”, poručio je župan Koren. U ime darivatelja obratio se Dražen Cmrk koji je zahvalio Županiji na organizaciji prijema te iskazao ponos i zadovoljstvo što je aktivnost dobrovoljnih darivatelja krvi u društvu priznata.

Vjerujem da ćemo potaknuti i mlade da se što više uključe u akcije, vidimo se na akcijama i narednih godina, sigurno ćemo se i dalje odazivati“, poručio je.

Prošle godine na području Koprivničko-križevačke županije održana je ukupno 101 akcija na kojima je prikupljeno 7278 doza krvi, a ruku solidarnosti prvi put su pružila 223 darivatelja. Ravnateljica županijskog Društva Crvenog križa Adela Sočev čestitala je novim članovima Kluba 100 koji u našoj županiji trenutačno okuplja 174 člana, darivateljice s više od 75 i darivatelje s više od 100 davanja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.