Domaća tambura i ukrajinska domra na rođendanskom koncertu križevačkog orkestra

Koncertom prijateljstva u petak 6. listopada u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma, Glazbena škola Alberta Štrige obilježit će 45. godišnjicu postojanja Tamburaškog orkestra, najdugovječnijeg orkestra škole koji kontinuirano radi od 1978. Kroz sve ove godine, u orkestru je sviralo oko 500 tamburaša, sudjelovali su na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima odakle su se redovito vraćali s najvećim nagradama.

Na slavljeničkom koncertu u petak u 19:30 orkestar će, pod dirigentskom palicom Igora Kudeljnjaka, izvesti dio novog repertoara, a uz njih će nastupiti i prijateljski ansambl “Muzički suvenir” iz Harkiva iz Ukrajine, pod vodstvom Sergeja Neverova.

Ansambl iz Ukrajine djeluje od 2010. godine i ostvario je brojne uspješne nastupe. Redovito sudjeluju na međunarodnim glazbenim natjecanjima na kojima, poput našeg Tamburaškog orkestra, postižu sjajne rezultate. Repertoar im je stilski i žanrovski raznolik i uključuje obrade ukrajinskih narodnih pjesama, jazz djela, klasičnu glazbu i druge aranžmane. Do suradnje je došlo preko projekta Europske unije Kultura pokreće Europu na kojem je križevačka škola partner. Dva orkestra izvest će i zajednički program pa će Križevčani čuti kako zajedno zvuče ukrajinska domra i naša tambura.
.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.