[FOTO] Pobijedio križevački nogomet – priča za povijest

Kada sportskog novinara s nebrojeno „utakmica u nogama“, preplave emocije, kada suze radosnice teku same, kada trener Mario, iz istog razloga, „puca“, kada svi slave, kada se tridesetak minuta nakon 120 i više minuta bespoštedne borbe na svetom travnjaku pojave i tamburaši s klupskim sportskim direktorom i izvršnim dopredsjednikom Vitomirom, onda znate da se poslijepodne nešto neopisivo dogodilo, nešto povijesno za križevački sport i grad. U trenutku se zaborave sve nedaće koje vas tište, stvari koje ne možete promijeniti, ma tko to može platiti. Nitko i nikada. Ovo je neprocjenjivo, ovo je dan koji se pamti, 27. rujna 2023., dan koji je, doista, povijesni za križevački nogometni klub, osnovan još 1909. godine.

Trener Vodanović je jučer proslavio 48., njegova kćer Mila danas 11., vaš reporter danas 62., a plava devetka Mihael Mladen sutra će navršiti 24 godine. Godine nisu važne, kada su emocije snažne. Svi su bili jedno danas na Gradskom stadionu, igrači i navijači, pa ne čudi što su neki predložili da bi sutrašnji dan trebalo proglasiti blagdanom u Križevcima. Rezultat 4:3 za Radnik Križevci u ogledu sa Šibenikom, vodećom momčadi 1. NL u šesnaestini završnice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa nakon produžetaka (2:2, 1:2). Mihael Mladen dvostruki strijelac, Niko Mihalinec i Jakov Gogić. Trener Mario Vodanović nadmudrio je kolegu i imenjaka Carevića, Križevčani su na terenu nadjačali Šibenčane.

Mihael Mladen je u 98. minuti postigao fenomenalni pogodak iz slobodnog udarca, a gol Jakova Gogića u 111. minuti je za naslovnice. Slobodnjak iskosa s više od dvadesetak metara, jako i precizno u same suprotne rašlje nemoćnog šibenskog čuvara mreže. Gol poput svojedobno Roberta Carlosa. Gol koji će se dugo prepričavati, kao i sjajne obrane iskusnog Miroslava Koprića kada je bilo najpotrebnije. Hvala vam, dragi nogometaši na iznimnom sportskom užitku.

Inače, početni udarac uoči utakmice izveo je najstariji aktivni križevački sportaš Zvonko Stipić koji će 9. listopada navršiti 87 godina, pedesetih godina prošlog stoljeća bio je i kapetanom juniorskog i seniorskog sastava križevačkog nogometnog kluba, svestrani sportaš, tenisač, stolnotenisač i atletičar koji redovito nastupa na Križevačkoj osmini.

Križevački plavi junaci RADNIK KRIŽEVCI: Koprić, Orlović (od 72. Mačković ), Kovač, Lesjak, (od 46. Mihalinec), Turčin, M. Mladen, H. Mladen, (od 62. Dunić), Grdenić (od 72. Katalenac -, od 107. Tihelka -), K. Srbljinović (od 46. Šabijan), Vukić, Gogić. Trener: Mario Vodanović.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.