Zaklada „Volim Križevce“ 6. buvljakom, 2. susretom stipendista te inicijativom „Malo srce Križevaca“ obilježava Tjedan filantropije

Povodom ovogodišnjeg Tjedna filantropije, koji traje od 23. rujna do 1. listopada 2023. godine i uz Europski dan filantropije i zakladništva koji se obilježava 1. listopada, Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ organizira niz aktivnosti u subotu, 30. rujna u Križevcima, ali i tijekom ovog tjedna.

Na Nemčićevom trgu već od 8:30 sati održat će se 6. humanitarni buvljak Zaklade „Volim Križevce“ s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija mladima Križevaca u aktualnoj školskoj i nadolazećoj akademskoj godini 2023./2024. Ova prva moderna križevačka zaklada do sada je organizirala pet humanitarnih buvljaka, na kojima su građani mogli pronaći različite iskoristive i dobro očuvane stvari, kao što su knjige, stripovi, CD-ovi, DVD-ovi, gramofonske ploče, slike, igračke i slično. Pod već dobro poznatim sloganom “I stara stvar može naći novog vlasnika” iz Zaklade pozivaju sugrađanke i sugrađane da iskoriste još jednu priliku za podršku stipendiranju mladih Križevaca.

Zatim će se od 12:30 sati u sjedištu Zaklade u Kozmološkom centru Križevci, na Trgu svetog Florijana 16, održati 2. susret stipendista Zaklade „Volim Križevce“, neformalno druženje i prilika za informiranje stipendista i ambasadora Zaklade o križevačkoj zvjezdarnici, koju će predstaviti predstavnik Astronomskog društva Perzeidi te o radu Kozmološkog centra, o čemu će govoriti predstavnik križevačke udruge P.O.I.N.T. Stipendisti će također razmijeniti ideje o organiziranju dobrotvornog božićnog događaja za prikupljanje sredstava za stipendije.

Vrijedi navesti i kontinuiranu aktivnost Zaklade, inicijativu „Malo srce Križevaca“, kojom rođendanski i drugi prigodni pokloni dospjevaju u male i željne ruke djece u potrebi. Na svaki najavljeni rođendan naši donatori brzo i spremno reagiraju, pomno biraju darove, ispunjavaju želje, raspituju se za potrebe. Ove smo godine do sada prikupili 105 poklona, kojima smo razveselili 45 djece. Imamo još rođendana u zadnjem tromjesečju, a planiramo i božićnu akciju pa pozivamo sve koji žele, da nam se priključe u Facebook grupi „Malo srce Križevaca“!

U obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva po osmi se put uključila i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinatorica Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT! koji broji 41 članicu, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Članice Hrvatskog foruma zaklada ZaDobroBIT! organiziraju ovim povodom brojne aktivnosti kojima je cilj motivirati što veći broj građanki i građana da vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije u Hrvatskoj.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.