Uspješna još jedna Olimpijada čitanja – 44 učenika pročitalo više od tisuću knjiga

U 67 dana preko ljetnih praznika, 44 sudionika Olimpijade čitanja u križevačkoj knjižnici pročitalo je 1181 knjigu! Učenici križevačkih osnovnih škola i škola iz Kalnika, Svetog Petra Orehovca i Gornje Rijeke samo preko ljeta su u prosjeku pročitali 26 knjiga i svi su pohvaljeni u ponedjeljak na završnoj svečanosti Olimpijade, programa poticanja čitanja koji se druge godine za redom provodio u našoj knjižnici prema programu koprivničke knjižnice.

Iako je najvažnije čitati kako bismo se zabavili, ipak smo ponosni na ostvarene brojke. Pokazalo se da su
naši “olimpijci” iznimni čitači, a u samo godinu dana, prošlogodišnja ljestvica s 15 prosječno pročitanih knjiga, podigla se za deset knjiga. Svakako valja pridodati da su se u tom programu prepoznala ona djeca koja od malena dolaze u knjižnicu te već imaju stečenu čitalačku naviku
“, poručila je knjižničarka Maja Petračija. Zadatak je bio što više čitati literaturu s popisa koji su sastavile knjižničarke, a o pročitanim knjigama trebalo je i voditi dnevnik.

Kako je ove godine bilo više vremena za pripremu popisa za sve razrede, uključeni su lokalni autori i njihova djela kako bi djeca saznala što više o svom gradu i o onima koji pišu o njemu i okolici. Tu tradiciju knjižnica će slijediti svakako i narednih godina. U samo jednom dnevniku može se pronaći mnoštvo zanimljivih izdvojenih misli, crteža, ocjena i obrazloženja“, rekla nam je knjižničarka Maja Petračija i zahvalila učiteljicama razredne nastave te knjižničarkama Andrei Katanović Babić i Romani Erhatić.

Križevačke knjižničarke su u suradnji s pojedinim izdavačima osigurale i prigodne poklone za djecu. Najčitači dobili su medalje i knjige, a svi su dobili čokolade i diplome. Ove godine medalje je osvojilo je 25 učenika – 4 brončane, 5 srebrnih, a 16 učenika koji su pročitali 40 knjiga dobili su zlatne medalje. Apsolutna rekordera ove godine je Sonja Biljan s pročitanih 66 knjiga pa joj je pripala čast da s ravnateljicom knjižnice Marjanom Janeš Žulj podijeli medalje nagrađenim učenicima. “Iznimno smo zadovoljni odazivom i provedbom ovog programa u čijoj su realizaciji na čelu s knjižničarkom Majom Petračijom pomogli svi kolege knjižničari. Najviše od svega, vesele nas ponovni prizori posjeta iste djece u knjižnici gotovo svakoga dana iako je Olimpijada već otkad završila“, rekla je ravnateljica. U glazbenom programu završne svečanosti na ljetnoj pozornici iza knjižnice sudjelovali su učenici Glazbene škole Alberta Štrige s profesoricom Anom Šimunec.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.