Večeras koncert – Detoni, Schumann, Bobić na saksofonu i klaviru

Glazbena škola Alberta Štrige za večeras najavljuje koncert saksofonista Nikole Fabijanića i pijanistice Linde Mravunac Fabijanić, u Koncertnoj dvorani škole u 19:30. Izvest će djela Roberta Schumanna, Frane Đurovića, Davora Bobića, Dubravka Detonija, Filipa Horvata i Roberta Muczynskog.

Fabijanić svoje umjetničko djelovanje vrlo uspješno ostvaruje kao solist, komorni i orkestralni glazbenik te kao pedagog. Nastupao je uz Zagrebačke soliste, orkestar Zagrebačke filharmonije, Varaždinski komorni orkestar, Simfonijski orkestar HRT-a, Simfonijski puhački orkestar HV-a, Simfonijski puhački orkestar HRM-a, orkestar Gaudeamus, Windstrings te Art Ensemble NRW. Dobitnik je brojnih prestižnih stručnih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a trostruki je dobitnik Porina. Zaposlen je u G.Š. Pavla Markovca, gost je profesor na Akademiji umjetnosti Novi Sad i Banja Luka i stalni solo saksofonist u orkestrima Zagrebačke filharmonije i Simfonijskog orkestra HRT-a. Od 2021. ravnatelj je Centra za kulturu Jastrebarsko. Do sada je snimio desetak studijskih albuma. Veliki broj uspješnih nastupa ostvaruje s Papandopulo kvartetom te u duu s Lindom Mravunac Fabijanić. Do sada su snimili dva nosača zvuka, a njihove nastupe publika, kolege i stručna kritika redovito hvale.


Pijanistica i čembalistica Linda Mravunac Fabijanić već je gotovo trideset godina prisutna na glazbenoj sceni i kritika ju proglašava darovitom i maštovitom umjetnicom. Na svom repertoaru ima skladbe od razdoblja baroka sve do novije literature svjetskih i hrvatskih suvremenika, pri čemu u biografiji bilježi i praizvedbe suvremenih hrvatskih skladatelja. Kao solistica nastupila je uz Zagrebačke soliste, kvartet Papandopulo, Hrvatski barokni ansambl i Varaždinski komorni orkestar, a surađivala je i sa Simfonijskim orkestrom HRT, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom te Zagrebačkim komornim orkestrom. Dobitnica je diplome Darko Lukić, snimala je za Hrvatsku televiziju i radio. Jedna je od osnivača Malog festivala čembala, službena je umjetnička suradnica na Ljetnom glazbenom kampu Maruševec, Školi saksofona u Jaski i Ljetnoj glazbenoj školi u Sinju te natjecanjima Papandopulo i Woodwind & Brass u Varaždinu. Drži seminare o korepeticiji i klavirskoj umjetničkoj suradnji i interpretaciji barokne glazbe. Umjetnička je voditeljica Jaska art festivala. Zaposlena je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Program je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.