[FOTO] Bubnjevi odzvanjaju – danju radionice, navečer koncerti

Student druge godine Muzičke akademije u Zagrebu Dane Franolić koncertom pod nazivom Odjeci udaraljki otvorio je sinoć ovogodišnje Večeri udaraljkaša Križevci (VUK). Publiku je oduševio raznovrsnim kompozicijama za udaraljke od poznatih skladatelja iz različitih glazbenih razdoblja i s različitih krajeva svijeta. Prezentirao je brojne vrste udaraljki i raznolike mogućnosti tog neobičnog instrumenta za solo koncert.

Program VUK-a nastavio se danas stručnim skupom za nastavnike udaraljki i radionicom Kreativno vježbanje na setu bubnjeva, koji je vodio edukator i bubnjar Gorana Evetovića iz Subotice. Radionicu su pratile sve generacije udaraljkaša, od onih najmanjih koji tek sanjaju bubnjarsku karijeru, do ozbiljnih glazbenika. Križevačka publika jučer je uživala u koncertu studenta, a večeras će pratiti nastup profesorice. U 19 sati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole koncert pod nazivom Udaraljkaški dribling izvest će magistrica glazbe Suzane Komazin s gostima. U Koncertnoj dvorani Glazbene škole posjetitelji koncerata mogu razgledati i plakate sa svih dosadašnjih VUK-ova.

Pokrovitelji ovogodišnjih Večeri udaraljkaša su Ministarstvo kulture i medije Republike Hrvatske, Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija, a organizacijsku i logističku podršku daje udruga P.O.I.N.T.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.