Opet radovi u jednoj od najprometnijih križevačkih ulica

Uskoro počinju radovi u jednoj od najprometnijih ulica u Križevcima, potvrdile su nam to Hrvatske ceste. Iako se u Tomislavovoj stalno kopa na više mjesta, sljedeći tjedan trebala bi početi rekonstrukcija državne ceste DC22 od rotora kraj Plodina prema centru grada. Na javnoj nabavi za izvođača radova izabrana je ponuda zajednice gospodarskih subjekata Poduzeće za ceste i Mežnar građevinske usluge, a vrijednost radova je procijenjena na nešto više od 995 tisuća eura bez PDV-a.

Obnavljat će se oko 800 metara ceste i izgraditi nova tri metra široka pješačko-biciklistička staza uz istočnu stranu prometnice. Prema projektu, uredit će se i raskrižje između dva trgovačka centra, Supernove i Eurospina gdje je predviđen još jedan rotor. Predviđeno je i postavljanje nove LED rasvjete i ugradnja 11 dodatnih rasvjetnih stupova. No promet se u Tomislavovoj, najavljuju, neće zatvarati.

Planirani početak radova je u trećem tjednu mjeseca rujna, a rok izvođenja radova je četiri mjeseca. Projekt će se izvoditi pod privremenom regulacijom prometa, odnosno neće biti zatvaranja prometa na državnoj cesti DC22“, odgovorile su nam Hrvatske ceste. S obzirom na to da se u Križevcima trenutačno radi na više lokacija i mnoge ulice su zatvorene ili je promet kroz njih otežan, vozači i stanari još se neko vrijeme moraju naoružati strpljenjem.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.