SDP proziva gradsku vlast: Na što je potrošeno 3 milijuna kuna javnog novca?

Križevački SDP zabrinut je zbog načina na koji se troši javni novac, točnije 3 milijuna kuna koliko građane Križevaca košta još uvijek nedovršen park u Tomislavovoj ulici kod željezničkog kolodvora, navode u priopćenju koje su danas poslali medijima. Projekt za park za koji je Gradsko vijeće početkom 2021. odlučilo da će se zvati po prirodoslovcu Josipu Kalasanciju Schlosseru, predstavljen je još 2020. i sve je trebalo biti gotovo lani. SDP pak proziva gradsku vlast da park izgleda kao zapušteno gradilište, a čitav projekt podsjeća na nikad izgrađenu Sveučilišnu bolnicu u Zagrebu.

Teško je opisati i naći adekvatne riječi da se opiše stanje „parka“ koji bi trebao predstavljati tu novu vizuru ulaza u Križevce, ali vjerojatno predstavlja i oslikava obraz koji predstavlja trenutačnu vlast koju obnaša Rajn (i Šaško) s koalicijskim partnerom HDZ-om. Sve se to platilo 3 milijuna kuna da bi se stvorilo prirodno okruženje Grada Križevaca. Kada predlažemo uskrsnice, božićnice za umirovljenike, subvencije za stanarine za studente, onda se to zove populizam kao i nabava radnih bilježnica i nastavnih pomagala, ali s druge strane ima se za tzv. parkove, vizure, kojima se dokida povijesni identitet Križevaca itd“, prozivaju u priopćenju i pitaju hoće li komunalno redarstvo prijaviti Grad Križevce i odgovorne osobe zbog kršenja vlastitih propisa o suzbijanju ambrozije.

U sljedećih desetak dana očekujemo poziv za sjednicu Gradskog vijeća jer je tema puno. I problema je puno, a mi ćemo odsad biti glasniji“, najavio je predsjednik GO SDP-a Dejan Pernjak odgovarajući na pitanje koji su daljnji potezi njegove stranke.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.