Koliko su zaživjeli javni bicikli u Križevcima?

Od travnja otkad je u Križevcima pokrenut najam javnih biciklala, aktivirano je pedesetak godišnjih pretplata, potvrdila nam je direktorica Križevačkog poduzetničkog centra Jelena Velić, a dnevno se u prosjeku bilježi pedeset najmova bicikala. Kod nas je uveden sustav javnih bicikala Nextbike, kakav postoji u drugim gradovima u Hrvatskoj i izvan nje, a građani, da bi ih mogli koristiti, trebaju skinuti mobilnu aplikaciju i registrirati se u sustav ili preuzeti karticu za korištenje bicikla u Križevačkom poduzetničkom centru. 

Oko 900 osoba se registriralo i aktiviralo račun od otvaranja sustava u Križevcima. Napominjemo kako je još uvijek dostupna pogodnost od 30 besplatnih minuta dnevno koju korisnici koriste za jednu do dvije vožnje u danu, a koju ostvare prilikom registracije u nextbike aplikaciju“, naglasila je Velić. Uz godišnju pretplatu, koju Križevčani plaćaju 15 eura, dobiva se pak neograničeni broj besplatnih vožnji od pola sata tijekom godine. Križevci su uzeli 50 bicikala koji su raspoređeni na jedanaest lokacija, a po korištenju su, kažu u KPC-u, najpopularnije lokacije Željeznički kolodvor, Centar i Wood.

Sve lokacije su korištene i dobro prihvaćene među korisnicima, ali ove tri prednjače po aktivnosti u najmovima i povratima bicikala. Svaki dan je drugačiji i korištenje usluge varira ovisno o radnom danu, vikendu, prazniku, vremenskoj prognozi“, kaže direktorica. Budući da križevački punktovi nemaju stalke za bicikle niti nadstrešnice, ljetos ih je vjetar redovito rušio, no usluga će, potvrđeno nam je, biti dostupna cijele godine na svim lokacijama kao i do sada, bez obzira na vremenske uvjete.

Zasad nismo imali nikakvih većih šteta i vandalizma na biciklima. Možemo reći da su korisnici u Križevcima uzorni i savjesno koriste uslugu i bicikle koji su namijenjeni svima. Bicikli se redovite obilaze i održavaju, tako da se i svi manji problemi otklanjaju u kratkom roku“, rekla je direktorica KPC-a Jelena Velić. Podsjetimo, Grad je uveo sustav javnih bicikala Nextbike i Križevački poduzetnički centar mjesečno za njih plaća najam u iznosu od 3100 eura. Dio najma podmiruje se iz naplate parkiranje.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Dinko piše:

    tko o čemu nego kurva o poštenju….da me ne shvatite kakva je bila pljuvačina na mene bila smo što su mi biciklići prječili na kolni ulaz….ja sam
    dipl ing prometa……i šaškiću ukazah na problem…..nisam protiv bicikala smo sam protiv smještaja istih….i vas sam zvao oglušili ste se……i onda kad kad kreneš đonom….onda gospođa jelena rješava problem…jbg kao i svagdje u ovom gradu ili si poseban ili na mišiće..

Komentari su zatvoreni.