Filmski hitovi i dalje pune kino

Večeras u 20 sati, treći vikend zaredom, Kino Križevci prikazuje film Oppenheimer, o američkom fizičaru J. Robertu Oppenheimeru koji je prozvan „ocem atomske bombe“, a karte su već rasprodane. Oppenheimer je bio glavni čovjek Operacije Manhattan, akcije američkih vlasti da stvore nuklearnu bombu i time dobiju prevlast u II. svjetskom ratu, a film pokazuje taj proces od entuzijazma do veselja zbog uspjeha i zabrinutosti zbog rezultata. Glavnu ulogu u filmu ima Cillian Murphy. Oppenheimer je čak šesta suradnja irskoga glumca i Christophera Nolana. Uz to što je glumio negativca u sva tri filma iz Nolanove Batman trilogije, Cillian Murphy imao je značajne uloge i u njegovim spektaklima Dunkirk i Početak. Plodonosna suradnja je i ovdje nastavljena, a iz prvih kadrova čini se da je Murphy bio odličan izbor za uogu fizičara Oppenheimera. Uz Murphyja, u filmu glume i Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett i Kenneth Branagh.

U subotu u 17 sati na programu je Barbie, novi igrani filmu redateljice Grete Gervig, poznate po nagrađivanom filmu Lady Bird. Stereotipnu Barbie glumi popularna Margot Robbie, dok Kena, također onog stereotipnog, glumi Ryan Gosling. O filmu se govori već mjesecima, a po riječima predsjednika distribucije Warner Bros Picturesa, Jeffa Goldsteina, nevjerojatan odaziv dokazuje ono što su znali od početka, da to nije samo poseban film već i kino spektakl ljeta. Svoj pogled na popularnu lutku koja je zbog svojih nerealnih proporcija i utjecaja na djevojčice izazivala mnoge kontroverze, redateljica daje kroz priču u kojoj Barbie i Ken odlaze iz Barbielanda u stvarni svijet kako bi pronašli istinsku sreću.

Akcijski horor Meg 2: Put u dubinu prikazuje se u subotu od 20 sati. Zaronite u neistražene vode s Jasonom Stathamom i globalnom akcijskom ikonom Wu Jingom dok vode odvažni istraživački tim ronioca u najveće dubine oceana. Njihovo putovanje ubrzo postaje kaos kada zlonamjerna rudarska kompanija zaprijeti njihovoj misiji i natjera ih na bitku za preživljavanje s visokim ulozima. Suprotstavljeni kolosalnim morskim psima megalodonima s jedne strane, te nemilosrdnim otimačima s druge, heroji moraju nadmudriti te nemilosrdne predatore u utrci s vremenom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.