Večeras na 17. STEAM večeri o umjetnosti i tradiciji u modi

O trendovima na svjetskoj modnoj sceni, dizajniranju modne linije, razvoju vlastitog modnog branda, nizu domaćih i svjetskih nagrada za modni dizajn i mnogim drugim temama na 17. STEAM večeri govorit će hrvatski dizajner svjetskoga glasa, rodom Križevčanin, Igora Galaš. Tribina se održava večeras u opuštenoj atmosferi na terasi „Ema’s Bara“ u Križevcima (prekoputa križevačke zvjezdarnice), s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati Sonja Mrnjavčić, zakladnica Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i članica udruge P.O.I.N.T.

Igor Galaš završio je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, smjer Dizajn tekstila te diplomirao Modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Od srednje škole aktivno izlaže na brojnim skupnim izložbama na temu dizajna i forme tekstila te na domaćim i inozemnim modnim događanjima. Kao student sudjelovao je na brojnim modnim natjecanjima od kojih su najznačajnija: svjetsko natjecanje mladih modnih dizajnera Hempel Award u Pekingu 2009. i 2011. godine i modno natjecanje iD Dunedin Emerging Designer Award na Novom Zelandu. Tribina „Umjetnost i tradicija u modi“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.