Dvije tvrtke iz naše županije najveći donatori HDZ-a

U prvih šest mjeseci HDZ je od petnaest donatora dobio ukupno 51 tisuću eura, a najveće iznose dale su dvije tvrtke iz Koprivničko-križevačke županije, križevački Radnik 15 tisuća eura i Bistra iz Đurđevca 10 tisuća eura. Podaci su objavljeni na stranici Državnog izbornog povjerenstva kojem su stranke i nezavisni zastupnici i vijećnici morali dostaviti polugodišnja izvješća do 15. srpnja.

Stranka Zagreb je naš, zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, ove godine je dobila 23.800 eura. Na trećem mjestu po iznosu od donatora je stranka Odlučnost i pravednost Karoline Vidović Krišto, kojoj su donatori uplatili 12 tisuća eura. SDP je u istom razdoblju od privatnih donatora dobio 9.894 eura, a Možemo 2.689 eura i tvrtke ovim strankama nisu donirale novac.

Stranka Mreža, čiji predsjednik je trenutačni župan Darko Koren, ove godine nije dobila donacije, kao ni HDS, nezavisni vijećnik Ivan Majdak i gradski vijećnici s liste Marija Rajna Ivan Đuranec, Hrvoje Gužvinec, Eduard Krmpotić, Aleksandra Mijić, Miroslav Petračija, Mirko Sokolić, Štefica Wolf, Marijana Šatrak i Alen Zidarić čija izvješća su objavljena na DIP-ovoj stranici. Polugodišnja izvješća o donacijama stranke su bile dužne dostaviti DIP-u unosom u informacijski sustav. Stranke, nezavisne zastupnike i vijećnike koji to nisu učinili do 15. srpnja DIP će prijaviti Državnom odvjetništvu RH, a onda im se može dogoditi da budu kažnjeni novčanim kaznama.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.