Stigli rezultati mature – najviše križevačkih gimnazijalaca palo fiziku i politiku i gospodarstvo

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje objavio je rezultate državne mature prema kojima je maturu palo 4 posto gimnazijalaca u Hrvatskoj (421 učenik) i 33.8 posto učenika strukovnih škola (5191). Od 68 maturanata Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga koji su ove godine pisali maturu, pao je jedan učenik i to zbog negativne ocjene na ispitu iz Hrvatskoga jezika, potvrdio nam je ravnatelj Ivan Peklić. Ostali gimnazijalci s prolaznim su ocjenama položili obavezne predmete hrvatski i strani jezik te matematiku, najviše njih s ocjenama dobar i vrlo dobar.

Najviše odličnih ocjena križevački su učenici dobili na ispitu iz Engleskog jezika, 19 na višoj razini i jedna petica na osnovnoj razini, sedam učenika odlično je napisalo hrvatski jezik, po troje biologiju i kemiju, dvoje psihologiju i višu razinu matematike te po jedan učenik višu razinu njemačkog i osnovnu razinu engleskog jezika. Jedna učenica za odličnu je ocjenu napisala sve ispite državne mature, a među prvih 100 u generaciji na razini cijele Hrvatske ove godine su se našle četiri križevačke gimnazijalke. Iz izbornih predmeta fizike, politike i gospodarstva, sociologije, informatike, likovne umjetnosti, glazbene umjetnosti i povijesti nitko nije dobio peticu. Ispit iz biologije izabralo je 17 učenika, kemiju i psihologiju po 13, informatiku 11, a druge predmete pisalo je po manje od deset učenika.

Negativne su ukupno 22 ocjene i, osim one iz hrvatskog, one nisu utjecale na prolaznost na maturi. Ipak, od 26 učenika koji su pisali fiziku, njih osmero je dobilo negativnu ocjenu, kao i šest od 15 učenika koji su izabrali politiku i gospodarstvo. Među lošijim rezultatima u našoj gimnaziji je ispit iz likovne umjetnosti koji je pisalo troje učenika i svo troje je dobilo dvojku.

Inače, Gimnazija je na ljetnom upisnom roku u prvi razred popunila skoro sva mjesta. Prirodoslovno matematički smjer popunjen je s dvadeset četvero učenika, dok su opću gimnaziju upisala 44 učenika i dvoje polaznika Glazbene škole pa su slobodna još samo dva mjesta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.