Tambure nadglasale oluju, publika pomogla u evakuaciji

Iako je sve bilo spremno u atriju Likovne galerije za koncert Gradskog tamburaškog orkestra Križevci koji je pod nazivom “Tambura pod ljetnim nebom” bio najavljen za sinoć, nebo je organizatorima poremetilo planove, no koncert nije otkazan i počeo je na vrijeme. Par minuta prije početka koncerta naglo se promijenila “kulisa” na ljetnome nebu, a zvučni i svjetlosni efekti najavili su ljetnu oluju pa je dirigent Igor Kudeljnjak zamolio posjetitelje da se brzo presele u dvoranu Glazbene škole Alberta Štrige.

Atrij se u sekundi ispraznio, a vjerna križevačka publika preselila se u Glazbenu školu i još u trku tamburašima pomogla nositi instrumente. Ni kiša ni napeta uvertira s trčanjem na novu lokaciju (a možda su organizatori baš zamislili takav scenarij) nisu odvratili Križevčane od nastupa naših izvrsnih glazbenika pa je dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Izveli su skladbe Zdravka Šljivca, Bože Potočnika, Tomislava Uhlika, Intermezzo iz opere Cavalleria rusticana, temu iz filma La La Land i druge uz soliste Ivana Koprića i Martina Durbeka na braču, Lovru Baričevića na udaraljkama i sopranisticu Lanu Tinodi.

Jako smo sretni i zadovoljni izvedbom, ali i reakcijom publike koja zaslužuje naklon do poda jer smo svi zajedno uspjeli premjestiti koncert u dvoranu za 10 minuta! Hvala vam!”, poručili su iz Gradskog tamburaškog orkestra koji sljedeći tjedan putuje u Slovačku gdje će nastupiti na Međunarodnom glazbenom festivalu mladih II.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.