Znamo gdje u Križevcima pojesti domaći sladoled, i to 2 kuglice za cijenu jedne

HEDONINA slatka kućica i Choco bar Hedona, popularno odredište za sladokusce u centru Križevaca na adresi Trg Franje Tuđmana 20, poziva sve posjetitelje da probaju njihov domaći sladoled. A ako dođete u pravo vrijeme, možete dobiti dvije kuglice za cijenu jedne, od 15 do 18 sati svaki dan.

Zašto je križevačka čokolaterija Hedona posebna?

Osnovali su je 2013. entuzijasti iz Udruge osoba s invaliditetom Križevci, na čelu s Petrom Gatarićem. U prosincu 2018. godine osnovana je integrativna radionica Hedona, jedina čokolaterija u državi u kojoj osoba s invaliditetom sudjeluje u kompletnom proizvodnom procesu. To znači da osoba s invaliditetom može raditi sve, ne samo pomoćne poslove kao u drugim integrativnim radionicama, poštujući visoke tehnološke, tehničke i higijenske uvjete vezane za ovu djelatnost.

Hedona je svoju priču započela u 60 kvadrata i sa 6 zaposlenih, od kojih su 4 djelatnika bila s invaliditetom. Ideje mijenjaju svijet, u njihovom slučaju – čine ga slađim i tolerantnijim. Ističu i naglašavaju razvojne potencijale svojih djelatnika, a dobit koju društveno poduzeće ostvaruje reinvestira upravo u njihovu edukaciju, razvoj i rast.

Danas čokolaterija Hedona broji 39 zaposlenika, od kojih je 19 osoba s invaliditetom. Svojim jedinstvenim pristupom poslovnim modelima i koncepcijom razvoja tvrtke sa svojim djelatnicima, Hedona se ističe na tržištu i s pravom nosi naziv humanog i društvenog poduzeća.

Njihove proizvode možete kupiti kod njih u Križevcima, ali i u većim supermarketima, primjerice u Kauflandu, gdje smo ih i mi našli.(Index.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.