Županija podržala rad udruga iz područja zdravstva, socijalne skrbi i obrazovanja s više od 110 tisuća eura

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica 6. srpnja 2023. potpisani su ugovori za sufinanciranje programa i projekata udruga iz četiri područja: odgoja, obrazovanja i ostalih aktivnosti, zdravstva i brige o osobama s invaliditetom, udrugama umirovljenika i udrugama proizašlim iz Domovinskog rata. Na temelju provedenih natječaja predstavnicima 80 udruga dodijeljena su sredstva u iznosu od nešto više od 110 tisuća eura za ukupno 132 programa i projekta.

Župan Darko Koren uputio je čestitke predstavnicima udruga, izrazivši zadovoljstvo što Županija može podržati njihove aktivnosti kojima unaprjeđuju razvoj civilnog društva.

– Iza današnjeg susreta stoji mnogo vašeg predanog rada na programima i projektima kroz koje ste postali izuzetno važna sastavnica naše zajednice i od srca vam hvala na tome. Vi ste most koji pojedinca povezuje s društvom u cjelini i ovo je još jedan način na koji vam nastojimo pokazati koliko vrednujemo i cijenimo ono što radite. Uvjeren sam da ćemo nastaviti dobru suradnju i komunikaciju te ćemo vam i nadalje biti na raspolaganju za svu potrebnu pomoć i podršku. Želimo vam mnogo uspjeha u realizaciji programa i projekata, dodao je župan Koren.

Uime svih predstavnika udruga obratili su se Marina Međimorec, predsjednica Udruge volontera hospicijske i palijativne skrbi „Dignitate“ Koprivnica te Franjo Mihočka, predsjednik Udruge „Peski-Art“ Đurđevac. Predsjednica Međimorec zahvalila je Županiji na dodijeljenim sredstvima, ali i na kontinuiranoj podršci u radu, istaknuvši kako se projektima udruga obogaćuje i osnažuje lokalna zajednica te se djeluje se na kvalitetu života svakog pojedinca.

Predsjednik Mihočka dodao je kako su udruge su temelj civilnog društva te rješavaju mnoge izazove koji se pojave pred građanima, a dobivena sredstva će im značajno pomoći u radu. Ujedno je zahvalio Županiji na suradnji i podršci.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek, uime HGK ŽK Koprivnica Renata Lohajner, pomoćnica pročelnice Službe ureda župana Verica Ujlaki, pomoćnik pročelnice UO za zdravstvo Miroslav Belobrk i suradnici.

Spomenimo kako su ove godine po prvi put prijave na natječaje održane online putem čime je nastavljena uspješna digitalizacija sustava Županijske uprave, a nakon potpisivanja i dodjele ugovora održana je edukacija za predstavnike udruga na temu korištenja sustava za pravdanje sredstava.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.