U petak 13. STEAM večer s multimedijalnom umjetnicom Teom Hatadi

Što je umjetnost i kakav je njen značaj u suvremenom društvu, koja je uloga umjetnosti u razvoju lokalne zajednice, može li se od umjetnosti živjeti u Hrvatskoj – detaljnije o ovim temama možete čuti od multimedijske umjetnice, dizajnerice i kustosice Tee Hatadi, gošće na 13. STEAM večeri, koja će se održati u petak, 7. srpnja u opuštenoj atmosferi na terasi „Ema’s Bara“ u Križevcima (prekoputa križevačke zvjezdarnice), s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati Ivan Ivanović iz križevačke udruge P.O.I.N.T.

Tea Hatadi diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje nastavlja doktorski studij iz slikarstva. Kao CEEPUS-ova stipendistica 2003.-2005. studira dva semestra na VŠUP u Pragu u slikarskom studiju i ateljeu K.O.V. Godine 2010. boravi na rezidenciji KulturKontakt Austria u Beču i Kunstenaarlogies u Amersfoortu, NL, a 2016. i 2017. u Frauenfeldu, Švicarska i Bogoti, Kolumbija. Izlagala je na više od osamdeset izložbi u petnaest zemalja u Europi, Aziji i Južnoj Americi. Za svoj rad koristi različite medije koji čine kompleksnije prostorne i site specific instalacije. Radila je kao voditeljica Galerije PM i Galerije Prsten u HDLU od 2012. do 2015. Ostvarila je više autorskih kustoskih koncepcija i izložbi. Godine 2019. imenovana je ravnateljicom Gradskog muzeja Križevci, kojem je i danas na čelu u drugom mandatu.

Tribina „Umjetnost i život“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“. Ideja je ovih večeri približiti posjetiteljima različite aktualne teme iz područja znanosti, tehnologija, inženjerstva i matematike, ali i umjetnosti u širem smislu, s ciljem poticanja na kreativno razmišljanje te primjenu znanja iz navedenih područja u stvarnim okruženjima, od istraživanja do poduzetništva.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.