Sve je spremno za križevačku moto utrku

U punom su jeku pripreme za Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske, moto utrku koja će se na stazi “Gornji grad” voziti u nedjelju 25. lipnja. Sudjelovat će, najavili su jutros organizatori iz Motociklističkog kluba Križevci na konferenciji za medije, brojni vozači iz Hrvatske i inozemstva. “Konkurencija će biti velika, no nadam se da će Križevčani pobijediti u svim klasama. Ogroman je pritisak na njima, svugdje mogu biti najbolji, ali kad pobijede na domaćem terenu to uvijek vrijedi više“, rekao je direktor utrke Dražen Kemenović.

Ubrzano se radi na pripremi staze, uređuju se rubnjaci, osigurana je tribina, prostor za natjecatelje u i oko dvorane kod OŠ Ljudevita Modeca, spremne su i sve žurne službe i nadaju se samo dobrom vremenu, poručio je tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin. Ulaznice će se ove godine prodavati po cijeni od 5 eura, a za najsretnijeg gledatelja osigurana je bogata nagrada. Uključili su se, rekao je Peršin, i mnogi sponzori koji rado podržavaju ovo natjecanje po kojem su Križevci nadaleko poznati. da pripreme idu prema planu, potvrdio je predsjednik organizacijskog odbora Mario Rajn, dok se predsjednik AMK Križevci Stjepan Krpanić prisjetio svih velikih vozača, slučajno većinom gornjograđana, koji su desetljećima osvajali nagrade na križevačkoj utrci. Domaći vozači Ivan Višak, Valentin Knapić, Mirko Zidarić, Vilim Babić, Mihael Prožek i veteran Andrija Rončević obećali su dobre vožnje i rekli da nestrpljivo čekaju početak utrke.

Pozivam vozače, to najčešće nisu natjecatelji, da se suzdrže od brze vožnje po gradskim ulicama i podsjećam da obavezno nose zaštitne kacige“, poručio je načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec. Promet će se, kao i prijašnjih godina, zatvoriti u ulicama kojima prolazi staza u nedjelju od 6 do 20 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.