U četvrtak hibridna konferencija “Klimatski akcijski plan za poljoprivredu za Grad Križevce”

Inicijativa za pametnu ekološku poljoprivredu (SOFI – Smart Organic Food Initiative), Veleučilište u Križevcima te partner Udruga za ekonomiju zajedništva (UEZ), pozivaju na konferenciju „Klimatski akcijski plan za poljoprivredu za Grad Križevci“ koja će se odvijati online te uživo u Križevcima, u Centru Mariapoli Faro, Franje Račkog 32, u četvrtak, 18. svibnja 2023. od 10 do 12 sati.

Projekt otvara prostor dijaloga i edukacije za poljoprivredne dionike (poljoprivrednike, potrošače i općine) zbog izrade klimatskih akcijskih planova za Grad Križevci koji će uključivati istraživanje o utjecaju lokalne poljoprivrede i potencijalu ekološke pametne poljoprivrede za pozitivan utjecaj na klimatske promjene i biološku raznolikost, pritom ne zanemarujući ekonomsku održivost.

Govornici na konferenciji, nakon uvodnih pozdrava dr. sc. Marcele Andreata-Koren, dekanice Veleučilišta u Križevcima te gradonačelnika Križevaca Marija Rajna, bit će prof. dr. sc. Sandra Kantar (VUK), Peter Fabjan (UEZ), koji će predstaviti projekt, zatim će o utjecaju poljoprivrede na klimatske promjene govoriti prof. dr. sc. Ivica Kisić, dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a s trenutnim poljoprivrednim praksama u Križevcima sudionike će upoznati viši stručni savjetnik iz Uprave za stručnu podršku Ministarstva poljoprivrede Slavko Kopilović

Nakon toga slijedi okrugli stol, u sklopu kojeg će poljoprivrednici iz Križevaca predstaviti postojeće dobre prakse, iznijet će se križevački razvojni plan (SECAP) te govoriti o zadrugama i potrošačima. Moderatori će potaknuti diskusiju o ekstremima u trenutnim praksama s potencijalnim rješenjima te ima li prostora za promjene, nakon čega slijedi druženje uz prigodni domjenak.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.