[FOTO] Veleučilištu u Križevcima donirana vrijedna oprema zaplijenjena od kriminalaca

Veleučilištu u Križevcima prošli je tjedan Policijska uprava bjelovarsko-bilogorske uručila donaciju opreme i predmeta tržišne vrijednosti najmanje 25 tisuća eura, koji su bili dio improviziranih laboratorija za uzgoj indijske konoplje u zatvorenim prostorima, a koje je policija privremeno oduzela tijekom nekoliko kriminalističkih istraživanja, a koji se mogu legalno koristiti u edukacijske i znanstveno-istraživačke svrhe.

Naime, pravomoćnim presudama Općinskog suda u Bjelovaru svi predmeti i oprema koje je policija privremeno oduzela tijekom kriminalističkih istraživanja kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga su po okončanju sudskih postupaka trajno oduzeti čime prema članku 79. Kaznenog zakona postaju vlasništvo RH. Na inicijativu Službe kriminalističke policije ove policijske uprave dogovorena je predaja tih predmeta i opreme Veleučilištu u Križevcima koje će ih koristiti u okviru njihovog djelovanja te obrazovanja i istraživanja.

– Zahvaljujem vam i iskreno sam sretna što ste se iz PU bjelovarsko- bilogorske obratili baš nama i što će ovi predmeti i oprema pomoći našim studentima i profesorima u njihovim znanstvenim i stručnim istraživanjima. Naše Učilište diči se svojom tradicijom poljoprivrednog obrazovanja još od daleke 1860. godine i po njoj smo prepoznati i prvi smo u Hrvatskoj. U obrazovanju naših studenata dobro će doći ova oprema, koju danas dobivamo od vas. Još jednom vam veliko hvala na donaciji, istaknula je dekanica dr. sc. Marcela Andreata-Koren.

Radi se o funkcionalnoj opremi i predmetima koja je korištena u nezakonite svrhe za indoor uzgoj biljaka indijske konoplje, ali se može legalno koristiti u svrhu edukacije i znanstvenog istraživanja. Tako su se na podugoj listi predmeta nalaze: prijenosni klima uređaji, senzori temperature i vlage, ventilatori, LED lampe, filteri zraka, kutije za ventilacije, električne grijalice, reflektori, reflektirajuće ploče sa sijalicama, potopne pumpe, ventilatorski sustavi, pretvarači električne energije, električne kutije s osiguračima, električni odvlaživači zraka, filter s aktivnim ugljenom, uređaji za raspršivanje tekućine, uređaj za odvajanje cvjetova, termo šator s konstrukcijom, sredstva za regulaciju PH vrijednosti zemlje, sredstva za prihranu bilja, ručne šprice, vrtne škare, kliješta, noževi, sjekira, električni kabeli, utičnice, kanistri, ljepljive trake, naglavne lampe, preko 800 komada posuda za uzgoj biljaka i drugo.

– Veliko nam je zadovoljstvo doprinijeti obrazovanju naše djece i studenata ovom donacijom koja će im uvelike pomoći u daljnjem obrazovanju i nadam se da ovo nije zadnja naša suradnja. Veselimo se što će ovom hvalevrijednom inicijativom Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska doprinijeti edukaciji studenata, ali zasigurno i znanstveno-istraživačkom radu profesora učilišta. Ovo je prva suradnja Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske s Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima kao nama najbližeg učilišta takve vrste, ali zasigurno ne i posljednja, zaključio je voditelj Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Dražen Prapotnik.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.