Dva besplatna, crtić i novi Marvelov film

Na programu Kina Križevci u petak u 20 i u nedjelju u 16 sati je veliko finale popularne Marvelove franšiže Čuvari galaksije: Volume 3. U novoj uzbudljivoj priči omiljena grupa neprilagođenih izgleda malo drugačije. Peter Quill, koji još uvijek tuguje zbog gubitka Gamore, mora okupiti svoj tim kako bi obranio svemir i zaštitio jednog od svojih. Misija koja bi, ako se ne završi uspješno, vrlo vjerojatno mogla dovesti do kraja Čuvara kakve poznajemo. Ovaj posljednji film u trilogiji Jamesa Gunna pun je iznenađenja i držat će publiku neprestano u napetosti.

U subotu u 17 sati prikazuje se Mavka: Čuvarica šume. Ovo je priča o magičnoj moći ljubavi. Ljubavi koja ljudima omogućuje otkriti i pronaći sposobnosti i kvalitete koje ih osnažuju, kako bi dosegli sve što je moguće i suprotstavili se zlu i ljudskom poroku. Od pamtivijeka su nepregledne ukrajinske šume skrivale bezbrojne tajne i nedokučive misterije. Te su šume dom čudesnih mitskih bića koja žive među drevnim drvećem, vjerno čuvajući svoje sveto kraljevstvo. Mavka je duša šume i njezina novoizabrana čuvarica. Njezina primarna misija je zaštititi šumu i njezino sveto srce — sam Izvor života — od bilo kakve agresije ili napada, uključujući i one od strane ljudi. Lukas je skromni seoski dječak koji jako voli glazbu i svoj talent pretače u sviranje svoje drvene frule te sanja o tome da cijeli život posveti toj svojoj strasti. Mavka i Lukas se upoznaju i zaljubljuju. Hoće li se njihova dva svijeta moći ujediniti protiv zla? Glasove u ovom crtiću dali su Nika Turković, Judita Franković Brdar, Marko Grubnić, Marko Petrić i mnogi drugi.

Večernji termin od 20 sati ove subote je rezerviran za film ZG 80, koji se prikazuje kao dio ciklusa Mjesec našeg filma i ulaz je besplatan. Ova akcijska komedija prati grupu navijača Bad Blue Boysa’ koji odlaze na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena Zvezda gdje ih očekuju njihovi tadašnji najveći rivali – Delije. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda. Impresivna glumačka ekipa sjajno je uprizorila autentičan, neuljepšan navijački duh i vrijeme u kojem se radnja filma događa. Mnogi od likova u filmu inspirirani su stvarnim legendama Bad Blue Boysa. Film je režirao Igor Šeregi a u glavnim se ulogama pojavljuju Rene Bitorajac, Marko Cindrić, Filip Detelić, Marko Janketić, Matija Kačan i Domagoj Mrkonjić.

Još jedan besplatan film iz ciklusa Mjesec našeg filma na repertoaru je u nedjelju u 20 sati. Riječ je o drami Ti mene nosiš. Tri kćeri bore se za prihvaćanje, iskupljenje i nove prilike. Dora je zanemarena djevojčica koja sanja da postane nogometna menadžerica i počinje se zbližavati s ocem kriminalcem. Ives je redateljica sapunica koja se brine o ocu, oboljelom od Alzheimerove bolesti. Nataša je uspješna producentica koja saznaje da je trudna i odlučuje se suočiti sa svojim otuđenim ocem.

Vezano

Komentari su zatvoreni.