Ukrajinski crtić Mavka u križevačkom kinu

Večeras od 20 sati u Kinu Križevci se prikazuje horor Zla smrt: Buđenje. Riječ je o najkrvavijem izdanju kultnog serijala horor filmova koji je počeo 1978. Priča se vrti se oko drevnog sumeranskog teksta, verzije Knjige mrtvih koja služi kao portal koji vodi u dimenziju demona. Novi nastavak prati dvije otuđene sestre, Beth (Lily Sullivan) posjećuje stariju sestru Ellie (Alyssa Sutherland), samohranu majku troje djece, u njihov mali stan u Los Angelesu. Njihovo ponovno okupljanje prekinut će otkriće tajanstvene knjige duboko u unutrašnjosti Elliene zgrade koja će omogućiti buđenje zastrašujućih demona i natjerati Beth u bitku za preživljavanje dok je suočena s najstrašnijom verzijom majčinstva koju je moguće zamisliti.

Horor putovanje originalnog redatelja i scenarista Sama Raimija, glavnog glumca Brucea Campbella počelo je niskobudžetnim kratkim filmom Within the Woods 1978. godine, kojim su željeli prikupiti novac za pravi film. Uspjeli su i 1981. publici predstavili dugometražni horor Zla smrt. Nakon toga, serijal je zaživio još nekoliko puta na ekranima, u stripu i video igrama.

 

Crtić je na programu u subotu u 17 sati kad se prikazuje Mavka: Čuvarica šume. Ovo je priča o magičnoj moći ljubavi. Ljubavi koja ljudima omogućuje otkriti i pronaći sposobnosti i kvalitete koje ih osnažuju, kako bi dosegli sve što je moguće i suprotstavili se zlu i ljudskom poroku. Od pamtivijeka su nepregledne ukrajinske šume skrivale bezbrojne tajne i nedokučive misterije. Te su šume dom čudesnih mitskih bića koja žive među drevnim drvećem, vjerno čuvajući svoje sveto kraljevstvo. Mavka je duša šume i njezina novoizabrana čuvarica. Njezina primarna misija je zaštititi šumu i njezino sveto srce — sam Izvor života — od bilo kakve agresije ili napada, uključujući i one od strane ljudi. Lukas je skromni seoski dječak koji jako voli glazbu i svoj talent pretače u sviranje svoje drvene frule te sanja o tome da cijeli život posveti toj svojoj strasti. Mavka i Lukas se upoznaju i zaljubljuju. Hoće li se njihova dva svijeta moći ujediniti protiv zla? Glasove u ovom crtiću dali su Nika Turković, Judita Franković Brdar, Marko Grubnić, Marko Petrić i mnogi drugi.

U večernjem terminu u subotu, od 20 sati, prikazuje se akcijska komedija Mafia Mamma. Kristin Balbano usamljena je žena iz predgrađa kojoj stvari u zadnje vrijeme baš ne idu od ruke, a koja se odjednom nađe usred kompliciranog svijeta kriminala. Nakon što otputuje u ruralnu Italiju na pogreb svog djeda, Kristin neočekivano odaberu kao novu glavu jedne od talijanskih najozloglašenijih kriminalnih obitelji, za što je ona apsolutno nesposobna s obzirom na to da njeno znanje o mafiji dolazi isključivo iz gledanja televizijskih serija i filmova.

U nedjelju od 16 sati prikazuje se Super Mario Bros, novi crtić iz Nintenda i Illuminationa inspiriran svijetom iz popularne igrice. Film su producirali osnivač i izvršni direktor Illuminationa Chris Meledandri i Shigeru Miyamoto iz Nintenda. Trailer nam pokazuje izgled Maria, Bowsera, Toada, Luigija i Kameka zajedno sa vojskom Koopa i Dry Bonesa. Tu su i ljuti pingvini koje smo redovno sretali u Super Mario video igricama, a mogu se čuti i neki likovi kako govore po prvi puta. S obzirom koliko veliku bazu obožavatelja Super Mario ima, usudili bi se reći i najveću u svijetu video igara budući da su generacije odrastale uz njega, Super Mario Bros. Film će nedvojbeno biti jedan od najvećih hitova 2023. godine. Kraljevstvo gljiva, stižemo!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.