Otvorene su prijave za 14. polumaraton Kalnik-Križevci

Jutros su na stranici stotinka.hr otvorene prijave za 14. Županijski polumaraton Kalnik-Križevci ’23-KTC i 4. Križevačku osminu koji će se ove godine održati 9. rujna. Obje utrke startaju u 10 sati i cilj im je na Gradskom stadionu. Polumaratonci kreću s kalničkog Trga Stjepana Radića, trče kroz Kalnik, Borje, Borje, Šopron, Potok Kalnički, Kamešnicu, Dedinu, Žibrinovec, Svetu Helenu, prolaze kroz križevački gornju grad i spuštaju se prema stadionu. Na dionici dugoj 21,1 km organizator će osigurati četiri okrjepne stanice i još jednu na cilju.

Po uzoru na velike ulične utrke u drugim gradovima i Križevci, uz polumaraton, već četvrtu godinu organiziraju kraću trku – Križevačku osminu. Dužina iznosi točno osminu maratona – 5.28 kilometara, start je na Strossmayerovom trgu u centru Križevaca i trči se gradskim ulicama. Svi natjecatelji dobit će finišerske medalje, a najbolje plasirane žene i muškarci u obje utrke uz medalje će dobiti pehare i novčane nagrade. Nagradit će se s po 100 eura polumaratonci ako obore rekord polumaratonske staze u muškoj i ženskoj konkurenciji. Muškarci moraju biti brži od trenutačnog rekordera Ivana Dračara koji je stazu istrčao za 1:11:55, a žene od Ane Štefulj koja je trčala 1:21:36.

Startnina za Križevačku osminu iznosi 10 eura, za polumaraton 20 eura, a startni paket sadrži broj, medalju, majicu i bon za ručak. Prijave se zatvaraju 31. kolovoza do kad treba prijaviti i djecu za utrku “Radost trčanja” kako bi organizatori osigurali dovoljno finišerskih medalja za sve male trkače. Trku već tradicionalno organiziraju Zajednica športskih udruga Križevci i AK Križevci uz pokrovitelje Općinu Kalnik, Grad Križevci i Koprivničko-križevačku županiju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.