Nova runda Križevačke pivske milje – počele prijave

Nakon prošlogodišnje prve Križevačke pivske milje, uspješne kombinacije piva i trčanja, manifestacija polako postaje tradicija jer je Križevačka udruga pivara za ovu godinu naručila novu rundu.

Trčat će se u subotu 29. travnja od 18 sati nogostupom između Gradskog stadiona i srednjoškolskih igrališta, a stazu dugu približno milju – 1600 metara, mogu savladati i trkački početnici, rekreativci pa čak i aktivni sportaši ako su dosad vježbali ispijanje piva. Pravila su jednostavna, a trči se u dvije kategorije – pojedinci i timovi. Svaki natjecatelj pojedinac mora otrčati četiri kruga te pritom popiti ukupno četiri piva iz boce od 0,33 l, uz važnu napomenu da se prva doza ispija na startu, druga nakon prijeđenih 400 m, treća nakon prijeđenih 800 m i četvrta nakon prijeđenih 1200 m.

Oni kojima je staza preduga (ili su četiri boce piva previše) mogu nastupiti u četveročlanom timu i otrčati samo 400 m uz jedno popijeno pivo. Uz stazu su dobrodošli i navijači, a posla će imati i suci koji će provjeravati je li svaki natjecatelj uzeo bocu obilježenu svojim startnim brojem te jesu li boce ispijene do kraja, u protivnom će izricati kazne. S obzirom na rezultate trkača koji su lani zaradili kazne, preporučljivo je pridržavati se pravila jer svaka dodatna kaznena boca nepovoljno utječe na brzinu, opće stanje i ravnotežu natjecatelja.

Utrka je humanitarnog karaktera, dio prihoda od kotizacija (5 eura za svakog pojedinca i 20 eura za svaki tim) bit će uplaćen Zakladi Volim Križevce. Sudjelovati mogu samo punoljetne osobe, a broj natjecatelja je ograničen na 20 pojedinaca i 10 štafetnih timova. Pokrovitelj 2. Križevačke pivske milje je Turistička zajednica grada Križevaca, partner i tehnička potpora je Škola trčanja Križevci. Prijave su otvorene do 27. travnja do 14 sati. Utrka 2. Križevačka pivska milja dio je događanja u sklopu Dana grada.

Prijave za pojedince

Prijave za štafete

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.