U petak 8. STEAM večer s magistrom muzike Josipom Konficom

Što su perkusije, treba li djecu upisivati u glazbenu školu, zašto svirati udaraljke i kako mladima približiti klasičnu glazbu – o tim i mnogim drugim temama možete čuti na 8. STEAM večeri, uz gosta, magistra muzike i profesora udaraljki Josipa Konfica, koja će se održati u petak, 14. travnja u opuštenoj atmosferi na 1. katu Caffe bara „Bull 23“ u Križevcima, s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati etnomuzikologinja doc. dr. sc. Jelka Vukobratović iz križevačke udruge P.O.I.N.T.

Josip Konfic križevački je perkusionist, magistar muzike i profesor udaraljki diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod profesorice Ivane Bilić i profesora Igora Lešnika. Sudjelovao je na mnogim državnim natjecanjima u različitim kategorijama (solist, komorni sastavi, skladateljski rad) te međunarodnim udaraljkaškim festivalima i natjecanjima. Od studentskih dana surađuje sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Zagrebačkim solistima, Hrvatskim baroknim ansamblom, Zagrebačkom filharmonijom i mnogim orkestrima. Vodio je udaraljkaške seminare i radionice na ljetnom glazbenom kampu u Tinjanu, Križevcima, Bjelovaru te Murskoj Soboti. Aktivan je i višestruko nagrađivan pedagoški radnik, član više glazbenih sastava i suradnik brojnih estradnih izvođača.

Tribina „Život u ritmu muzike“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“. Ideja je ovih večeri približiti posjetiteljima različite aktualne teme iz područja znanosti, tehnologija, inženjerstva i matematike, ali i umjetnosti u širem smislu, s ciljem poticanja na kreativno razmišljanje te primjenu znanja iz navedenih područja u stvarnim okruženjima, od istraživanja do poduzetništva.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.