KTC iščupao bod u Rijeci

Rukometaši KTC-a večeras su u Rijeci odigrali 31:31 sa Zametom u 7. kolu Lige za ostanak. Bod je, naposljetku, za križevačku momčad velik poput najvišeg riječkog nebodera, bez obzira što je Zamet na dnu ljestvice. Naime, domaćin je na poluvremenu vodio 22:16, a u 35. minuti čak osam pogodaka razlike, 27:19. Igrači KTC-a nisu klonuli duhom, niti tijelom, i uspjeli su se “spasiti s ruba provalije”.

Luka Prezelj je nanizao 11 obrana, obranio jedan sedmerac, a malo-pomalo su čvrstom igrom u obrani sustizali visoku prednost Riječana i u 55. minuti izjednačili na 30:30 preko Jurakića, a u 57. minuti poveli 30:31 pogotkom Dujmovića. Zamet je izjednačio na 31:31, a u samoj završnici Prezelj je obranio još jednu loptu. Zamet je u Ligi za ostanak dosad ostvario samo dvije pobjede, nad Trogirom i Bjelovarom, ali je u nekim utakmicama u gostima bio nadomak bodu. Njihov vratar Viskić imao je 17 obrana (15 + 2) Križevčanima je to 15 bod u prvenstvu. Slijedi predah zbog Uskrsnih blagdana, a zatim Sokačeva momčad dočekuje Ribolu Kaštela. Bit će, očito, do samog kraja prvenstva prilično napeto i neizvjesno koja će momčad, uz Zamet, ispasti iz Paket24 Premijer lige, a tko će u dodatno razigravanje za ligaški status.

Sastav i strijelci KTC-a u današnjoj utakmici: Šutalo (1 obrana, 1/9), Vinković 2, Ostarčević, Harča, Dujmović 3, Perajica 9 (5), Jurakić 6, Prezelj (10 + 1, ), Maričić 2, Ezgeta 5. Tandara 2, Masnec, Mršić 2. Trener: Dalibor Sokač. Za KTC je bitno što nije večeras izgubio, a momčad je pokazala da se zna nositi i s, naizgled, bezizlaznom situacijom. Stoga naše rukometaše treba podržati u završnici Lige za ostanak, za dva tjedna i 6. svibnja kada igraju posljednje kolo s Rudarom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.