[FOTO] Četiri dana za tri vrha – križevački planinari uživali u Dubrovniku

Križevački planinari puni dojmova i napunjenih baterija, vratili su se s četverodnevnog izleta po dubrovačkom području. Njih trideset pet osvojili su tri vrha, ukupno prehodali više od 30 kilometara i uživali u ljepotama Dubrovnika i okolice.
Poslije opuštenije šetnje gradom, drugi dan bio je namijenjen za ozbiljniji planinarski pohod po Sniježnici iznad Konavala. Nakon sedam sati hoda i prijeđenih deset i pol kilometara, križevački su planinari osvojili Ilijin vrh na 1234 mnv, a poslijepodne su iskoristili za razgled Cavtata. Isprobani recept ponovili su i sljedeći dan – počeli planinarenjem, a završili uz kulturne sadržaje. Prvo su uspješno savladali više od deset kilometara staza i osvojili vrh Neprobić (968 mnv), a onda posjetili Srđ, slušali koncert duhovne glazbe i uživali u klapskoj pjesmi u Dubrovniku.
Planinarili su i po Pelješcu gdje su prošli desetak kilometara i osvojili vrh Sveti Ivan (469 mnv). Temperature su, kažu križevački planinari, bile izuzetno ugodne pa su slobodno vrijeme iskoristili i za kupanje u moru.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.