Križevački gimnazijalci “kemijali” sa znanstvenicima s Instituta “Ruđer Bošković”

Polaznici kemijske grupe Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga sudjelovali su jučer u novom ciklusu radionica BASF Chemgeneration u XVIII. gimnaziji u Zagrebu. Učenici su u nizu od četiri radionice kemijskih pokusa učili kako reciklirati papir, izraditi sustav za filtriranje vode, razlikovati vrste plastike i koje su mogućnosti njihovog razlaganja, a provodili su i elektrolizu.

Radionice su vodili profesorica Helena Peter Jelenčić i kemičari s Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Alen Bjelopetrović, dr. sc. Ivo Crnolatac i izv. prof. dr. sc. Tomislav Portada koji je ujedno i voditelj programa. Sudjelovali su učenici Ana Anjoš, Jana Bojko, Ivan Budisavljević, Lorena Đurđić, Franka Gegač, Iva Hrg, Lena Ivanček, Franka i Lucija Janeš, Nikola Kekez Tariba, Izabela Krofl, Martiana Leskovar, Lea Majcen, Andrija Miklečić, Iva Novosel, Filip Šaban, Borna Vranešić i Ivan Vujčetić.

Bilo je to vrlo ugodno i korisno provedeno subotnje prijepodne“, rekla je nastavnica Gordana Pintarić-Kovač koja je pratila učenike u zagrebačku gimnaziju. BASF Chemgeneration je inače zajednički projekt Instituta „Ruđer Bošković“ i BASF-a u koji se ove godine uključila kao treći partner i domaćin XVIII gimnazija Zagreb. Radionice su idealne kao praktična nadopuna nastavi kemije za učenike srednjoškolskog uzrasta jer na taj način učenici dobivaju potpuno novu i drugačiju predodžbu o sadržajima koje uče u školama. Cilj je poučavanje o važnosti kemije i prirodnih znanosti u stvaranju održive budućnosti i prilika je da se učenici sami uvjere da kemija, ali i ostale prirodne znanosti, mogu biti zabavne i poticajne.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.