Večeras na 6. STEAM večeri o „cajkama“, „narodnjacima“ i popularnoj glazbi

Jesu li „narodnjaci“ preuzeli stvar, zašto je „turbofolk“ i dalje popularan, kako zvuče „cajke“ nove generacije, tek su neka od pitanja koja zanimaju javnost, a na njih će pokušati odgovoriti križevačka etnomuzikologinja doc. dr. sc. Jelka Vukobratović, na 6. STEAM večeri koja će se održati u petak, 17. ožujka u opuštenoj atmosferi na 1. katu Caffe bara „Bull 23“ u Križevcima, s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati Sonja Mrnjavčić iz Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“.

Jelka Vukobratović docentica je i zamjenica pročelnika II. Odsjeka za muzikologiju Muzičke akademije Zagreb. Tajnica je, dugogodišnja članica Gradskog puhačkog orkestra Križevci i kulturna aktivistica. Tribina „Glazba turbOlentnih vremena“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.