Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1411

U Temi Krugova slušamo drugih dvadesetak minuta tribine održane na prvoj STEAM večeri u sklopu EU projekta SPARK 10. veljače ove godine u prostoru kafića Bull 23. Gost je bio Antonio Radić čiji je YouTube kanal jedan od najposjećenijih šahovskih kanala na svijetu. S njim je razgovarao Andrej Dundović.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Željezni grad Nikole Bolšeca i Katarine Botice, na odjelu knjiga za mlade Myra zna sve: Roman za mlade Luigija Ballerinija, na odjelu beletristike Ona je došla iz Mariupolja Nataše Wodin, a na stručno-znanstvenom odjelu Bolestan novac: Istina o globalnoj farmaceutskoj industriji Billyja Kenbera.

Na današnji datum rođeni su Anton Philips, Albert Einstein, Rudolf Horvat, Diane Abrus, Billy Crystal, objavljena je pjesma Antuna Mihanovića Horvatska domovina, prva je pacijentica liječena penicilinom, u Zagrebu je s radom počela Gradska štedionica, obilježava se Dan broja π, umrli su Karl Marx, Lester Allan Pelton, Akiba Rubinstein, Mato Lovrak, Fred Zinnemann i Stephen Hawking.

U Vijestima Krugova saznajemo da Goranovo proljeće slavi 60 godina, koje su nove hrvatske riječi i kakva je izložba otvorena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Spominjemo i neka događanja u Križevcima ovih dana.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo povratak dijela posade s Međunarodne svemirske stanice, snimljen udar meteorita o Mjesec, otkriće potencijalno opasnog asteroida, te dolazak astronomskog proljeća.

Emisija završava izabranim mislima Stephena Hawkinga.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Georga Philippa Telemanna, Johanna Straussa I, Ulvija Cemala Erkina, Arthura Sullivana, Ravija Shankara, Adama Končića, grupa D’oltajmers i Adastra, te iz filma Vlak u snijegu.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1411 na programu je Prigorskoga radija (96,6 MHz) u utorak, 14. ožujka od 18 sati do 19 sati i 30 minuta, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.