Križevački učenici uspješni na županijskom Lidranu

Prosudbene komisije županijske smotre LiDraNo 2023., kojoj je jučer bila domaćin Srednja škola “Ivan Seljanec” u Križevcima, predložile su petnaest radova učenika osnovnih i srednjih škola iz naše županije na državnu smotru, a među njima je čak sedam iz križevačkog kraja. Najuspješnija je bila OŠ Ljudevita Modeca s predloženih pet radova u različitim kategorijama te po jedan rad iz križevačke Gimnazije i OŠ Sv. Petar Orehovec.

U kategoriji Literarno stvaralaštvo osnovnih škola, za državnu razinu LiDraNo predložena su tri rada i među njima su dva iz Modeca: Ne znači ne, učenice Klare Mihalić iz 6. razreda kojoj je mentorica Nina Drakulić i rad Ograda, Lane Srbljinović iz 8. razreda kojoj je mentorica Danijela Zagorec. Od srednjoškolskih literarnih radova predložena su dva i među njima je tekst Mirjam Balen iz 1. razreda Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga s mentoricom Sanjom Jelenak.

Za državnu smotru predložena su dva novinarska rada učenika osnovnih škola, a jedan od njih napisala je Magdalena Božić iz 7. razreda škole Ljudevita Modeca, uz mentoricu Martinu Valec Rebić. Mladi novinari svoje su radove predstavili i u školskim listovima, a među njima su najbolje komentare dobili digitalni listovi “Izvor” od škole Ljudevita Modeca i “Leteći razred” od Osnovne škole “Đuro Ester” iz Koprivnice.

U kategoriji radijskih emisija na višu razinu preporučene su tri i među njim su radovi učenika Svena Andrića iz 4. razreda i Ivana Pavla Mesaroša iz 5. razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca s menotricom Anom Andrić te emisija učenika iz Sv. Petra Orehovca koju su snimili Nika Šantić, Josip Miklečić, Ema Pacur i Lucija Peklić uz mentorstvo Stojanke Lesički.

Svoje radove, a bilo je i dramsko-scenskih nastupa, učenici su predstavili u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma. Na uspjehu i trudu koji su uložili zajedno sa svojim mentorima, svima su čestitale ravnateljica Srednje škole “Ivan Seljanec” Gordana Juran-Ratković i županijska pročelnica za obrazovanje i kulturu Ana Mušlek. LiDraNo je, inače, smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva osnovnih i srednjih škola koja se održava svake godine i niti u jednom dijelu natjecanja, bilo to na školskoj, županijskoj ili državnoj razini, nema poretka, već komisije daju mišljenja i komentare. Upravo zato LiDraNo nema status natjecanja, nego smotre koja njeguje hrvatsku riječ i jezičnu baštinu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.