[FOTO] Učenici Područne škole Veliki Raven među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj

Učenici Područne škole Veliki Raven među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj, pokazali su rezultati desetog Zelenog koraka, dm-ove akcije prikupljanja i recikliranja starog papira. Svaki od 33 učenika škole prikupio je 23.63 kilograma papira, a dm ih je nagradio s 1.327,22 eura za doprinos zaštiti okoliša.


Mladi ekolozi Područne škole Veliki Raven pokazali su da dobro znaju koliko je važno očuvanje okoliša, a uime dm-a želim zahvaliti svim učenicima i djelatnicima, kao i ostalim sudionicima Zelenog koraka što su doprinijeli zaštiti okoliša svoje lokalne zajednice. Ponosni smo što je deseta generacija hrvatskih osnovnoškolaca sudjelovanjem u dm-ovoj akciji naučila da ne postoji mali doprinos zaštiti okoliša jer je svaki zeleni korak važan za izgradnju održivije budućnosti“, rekla je jučer područna menadžerica dm-a Dijana Košić predajući nagradu učenicima u školi u Velikom Ravnu.

Na nagradi je zahvalio ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca dr. sc. Tomislav Bogdanović uz pohvalu dm-u jer organiziranjem ove akcije pomaže da zaštita okoliša i briga o prirodi postanu sastavni dio odgojno-obrazovnog procesa.
Akciji Zeleni korak priključili smo se kako bismo učenike potaknuli na razmišljanje o zaštiti okoliša i kako bi se aktivno uključili u njegovo očuvanje. Ponosni smo na naše učenike koji su u svom prvom Zelenom koraku bili među najboljima u Hrvatskoj i vjerujemo da će im ovo priznanje biti dodatan poticaj da nastave brinuti o okolišu“, poručio je Bogdanović.

Učenici sva četiri razreda predstavili su svoje mjesto i školu i izveli program koji su marljivo uvježbali sa svojim učiteljicama. Iako su nagradu zaslužili i zavrijedili skupljanjem papira, pokazali su izvrsno znanje o okolišu i spremno odgovarali na sva pitanja ravnatelja Bogdanovića i gospođe Košić, koja ih je pozvala da se i ove godine uključe u dm-ovu eko akciju.


Uz učenike Područne škole Veliki Raven, najbolje su rezultate ostvarili učenici Područne škole Glavina Donja (Imotski), PŠ Jamarice (Jamarica), Plešce i Češko selo (Petrinja) te Osnovnih škola OŠ Ljudevita Gaja (Nova Gradiška), OŠ Trpanj, OŠ Trnovec, OŠ braće Radića (Kloštar Ivanić) i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin). U desetom Zelenom koraku 17.229 osnovnoškolaca prikupilo je više od 100 tona starog papira za recikliranje i tako su spasili više od tisuću sedamsto stabala. Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s 1.327,22 eura. Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je tijekom deset godina više od 220 tisuća osnovnoškolaca prikupilo čak tri tisuće tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od pedeset jedne tisuće stabala.

Vezano

Komentari su zatvoreni.