Osnovci Žabna i srednjoškolci Seljanca i Zakmardija programirali LEGO „kockice”

Učenici Osnovne škole „Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno, Srednje škole „Ivan Seljanec” Križevci i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci u utorak, 24. siječnja 2023. godine, sudjelovali su u radionicama križevačke Udruge P.O.I.N.T. koje je u sklopu EU projekta SPARK vodio profesor Tomislav Jagušt sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).

Učenici su na kreativan su način učili o programiranju i modernoj primijenjenoj tehnologiji. Nakon uvodne prezentacije i vježbe sastavljanja i programiranja po dvadeset učenika iz navedenih škola jedva je dočekalo iskoristiti nove vještine. Učenici Srednje škole „Ivan Seljanec” radili su na M5GO IoT starter kitovima, osnovnoškolci iz Svetog Ivana Žabna na LEGO Mindstorms 51515 setovima i gimnazijalci iz Križevaca na Arduino starter kitovima. Nakon vježbe izrade uobičajenih modela, učenici su sastavljali i programirali zadane modele, osmišljavali vlastite ideje i improvizirali u programiranju.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i financira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.