Utakmica istine za Radnik – sutrašnja pobjeda jamči borbu za naslov prvaka

Košarkaši Radnika sutra će u dvorani OŠ Ljudevit Modec s početkom od 18 sati ugostiti varaždinsku Vindiju u utakmici koja će odrediti daljnji tijek sezone za Križevčane. Utakmica je to koja s pravom može nositi epitet utakmice sezone jer je ulog poprilično visok.

Pobjeda će igrače Radnika ostaviti u vrhu prvenstvene tablice i dovesti u situaciju da se do kraja prvenstva bore za naslov prvaka, dok bi eventualni poraz bio priličan udarac takvim ambicijama. Naime, uoči ovog kola, Vindija je vodeća momčad lige s 10 pobjeda i 2 poraza, dok Radnik ima pobjedu manje, odnosno poraz više. Jedan od poraza križevački je sastav tijesno doživio u Varaždinu, gdje ih je Vindija svladala 70:67. Stoga je u sutrašnjoj utakmici, osim same pobjede, važno da Radnikovci pokušaju istu ostvariti s više od 3 poena razlike, kako bi u slučaju bodovne izjednačenosti s Vindijom imaju bolji međusobni omjer.

U subotnji derbi Radnik će ući značajno oslabljen. Već je neko vrijeme van stroja prvi centar Ivan Martinčić koji je zbog ozljede koljena okončao sezonu. Težu ozljedu ruke doživio je i Tomislav Žulj koji će još nekoliko tjedana biti odsutan, dok za utakmicu neće konkurirati niti pouzdani šuter Marko Jukić, kao ni centar Mislav Vragović.

Utakmica počinje u 18 sati, a iz kluba pozivaju navijače da u što većem broju dođu podržati križevački sastav.

Vezano

Komentari su zatvoreni.