Više od 1.5 milijuna kuna prihoda udruge P.O.I.N.T. u 2022., izgrađena križevačka zvjezdarnica

U subotu, 21. siječnja 2023. u Kozmološkom centru u Križevcima održana je godišnja izborna skupština križevačke udruge P.O.I.N.T. na kojoj je u treći predsjednički mandat izabran Nikola Ostojčić. Na mjestu tajnika u petom mandatu potvrđen je Nikola Matosović, a novi sastav upravnog odbora uz njih čine Hrvoje Belani, Andrej Dundović, Ivana Kulko, Ivan Mušlek i Silvia Novosel.

Udruga ima i dvoje novih potpredsjednika, Silviju Kudeljnjak i Luku Radičeka, a u nadzorni odbor izabrani su Zvjezdana Babić, Mihael Nemčić i Gordan Pavlinušić. Izglasalo je to 17 od ukupno 25 redovnih članova jedne od najaktivnijih križevačkih udruga, koja uz podupiruće i počasne broji ukupno 62 člana.

P.O.I.N.T.-ovci su na sjednici prihvatili godišnje izvješće o radu i aktivnostima udruge za 2022. godinu, uz financijsko izvješće s više 1.5 milijuna kuna prihoda, tijekom koje je provedeno ukupno 22 projekta i programa. Početkom studenog završen je prvi od dva velika dvogodišnja EU projekta, gotovo dvomilijunski „Future Hub Križevci” dok tromilijunski „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” traje do 1. rujna ove godine.

U sklopu projekta SPARK Udruga je u suradnji s partnerima dovršila izgradnju zgrade Kozmološkog centra, prvog takvog u Hrvatskoj, u sklopu koje je u tornju smještena križevačka zvjezdarnica, a na toj adresi na Trgu svetog Florijana 16 sjedište uz P.O.I.N.T. imaju Astronomsko društvo Perzeidi, Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” te Institut za kozmologiju i filozofiju prirode.

Među realiziranim projektima ističu se 12. Večeri udaraljkaša u Križevcima, 18. Culture Shock Festival, 11. Pinklecfest, Zubić vila, partnerstvo Zakladi „Volim Križevce” na EU projektu „RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram)” te izdavanje knjige Jelke Vukobratović „U (g)radu i zabavi – etnografija križevačkih glazbenika”. Od projekata u tijeku vrijedi istaknuti „Sandbox Game Dev Workshops”, sustavnu edukaciju dvadesetak mladih o razvoju i dizajnu računalnih igara.

Vrijedni P.O.I.N.T.-ovci za ovu godinu planiraju nova izdanja svojih festivala, od kojih 19. Culture Shock Festival kalendarski trajno seli u svibanj. 13. izdanje Večeri udaraljkaša u Križevcima odvit će se prvi put uz potporu Ministarstva kulture i medija, a 18. obljetnicu postojanja obilježit će i najdugovječniji internetski medij u gradu, nezavisni portal Križevci.info.

Raznolikost programa koje članovi Udruge godinama organiziraju za sugrađane i lokalnu zajednicu potvrdit će nova izdanja kviza Pub inKVIZicija, ali i aktiviranje četiriju sekcija Udruge – informatičke, komunikacijske, kreativne i festivalske, u koje su pozvani uključiti se zainteresirani građani svih dobnih skupina, kako bi zajedničkim snagama još ustrajnije dizali kvalitetu življenja i rada u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.