Darko Koren o županijskim projektima: Muka mi je od brze ceste

Prošlu godinu obilježila su ulaganja u obrazovanje i zdravstvo, ali od brze ceste mi je muka, poručio je župan Darko Koren na konferenciji za novinare podvlačeći crtu pod projekte koje je Koprivničko-križevačka županija provodila lani i najavljujući planove za ovu godinu.

Uz izgradnju drugog kolosijeka od Križevaca prema mađarskoj granici, važan infrastrukturni projekt je brza ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog, što je od iznimnog značaja za Križevce budući da će se značajno rasteretiti promet u centru grada, a Koprivničancima će skratiti put prema Zagrebu. Podsjetimo, premijer Plenković je krajem listopada s nekoliko ministara posjetio našu županiju i tad je službeno počela izgradnja dionice duge 7.5 km do Kloštra Vojakovačkog. Par dana kasnije, table s izvođačem radova više nije bilo, a na gradilištu se ne događa ništa.

Moram reći da sam razočaran time kako se taj projekt provodi. Evo i prije ove konferencije za novinare zvao sam direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića i direktora tvrtke Kamgrad da vidim što je s gradnjom brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog“, prenio je Glas Podravine Korenove riječi koji se nada da će se na gradilištu kod Križevaca uskoro pojaviti radnici.

Županija će ove godine pripremati dokumentaciju za energetsku obnovu domova zdravlja u Križevcima i Virju i postavit će fotonaponske elektrane na pojedine škole, među njima je i OŠ Kalnik. Novi investicijski ciklus, poručio je župan, ima za cilj uvođenje jednosmjenske nastave, a planiraju ga realizirati kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. 

Vezano

Komentari su zatvoreni.