Pojačane kontrole za vikend

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti i ovog vikenda, od 14 sati u petak, 13. siječnja do 7 sati u ponedjeljak, 16. siječnja na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodit će se pojačani nadzor prometa.
Policija će u dane vikenda posebnu pozornost usmjeriti na provjeru vozača i to jesu li pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzirat će brzine kretanja, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilno prevoženje djece u vozilima, upravljanje vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, a pratit će i korištenje mobitela te provjeravati mlade vozače i recidiviste. Od policijske kontrole nisu isključeni ni vozači bicikala i traktora.


 
Naglašavamo da alkohol negativno utječe na vozače te apeliramo na osobe koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima u prometu. Nadalje, prije pretjecanja, obilaženja, skretanja, uključivanja u promet i vožnje unatrag, vozači se moraju uvjeriti da radnju mogu sigurno izvesti i da pritom neće ugroziti sebe i ostale sudionike u prometu“, upozorava policija.

U prosincu se na cestama naše županije dogodilo 118 prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo 305 osoba. U čak 25 nesreća počinitelji su napustili mjesto događanja, a policija još traga za njih šest.
 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.