Zbog većeg broja nesreća i pijanih vozača pojačane kontrole

Tijekom produženog vikenda od 23. do 27. prosinca na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 13 prometnih nesreća od čega četiri s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su pet prometnih nesreća, a mladi vozač dvije prometne nesreće.  
Sankcionirana su 103 prometna prekršaja i to zbog vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštenih brzina, nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela, a bilo je i vožnje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.


 
Dva vozača su zadržana u posebnim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, uhićena su tri vozača te je nad jednim proveden žurni prekršajni postupak. Mladi vozači su počinili pet prometnih prekršaja, a među njima je vožnja pod utjecajem alkohola i odbijanje testiranja na alkohol ili droge. Zbog svega toga, policija će ovaj tjedan pri nadzoru prometa posebnu pozornost posvetiti upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa te prijevozu djece u vozilima, nadzoru mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora i  sudionika u prometu na „osobnim prijevoznim sredstvima“ te nadzoru recidivista.
S obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda kao i na broj alkoholiziranih vozača koji sudjeluju u prometu, pojačani nadzor prometa provodit će se i tijekom narednog vikenda.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.