Predstavljen program 6. ‘Culture Shock Festivala’

Na subotnjoj pressici održanoj u Klubu kulture u Križevcima, agilni članovi direkcije Culture Shock Festivala predstavili su zainteresiranima program ovogodišnjeg, šestog po redu izdanja ovog kulturno-obrazovnog projekta. Umjetnička direktorica Sonja Mrnjavčić iz udruge P.O.I.N.T. i glasnogovornik festivala Admir Sinani iz udruge K.V.A.R.K. prezentirali su satnicu ukupno 33 događaja koji će tijekom 36 festivalskih dana pozitivno “šokirati” Križevce i regiju. Nakon službenog dijela programa, cjelovečernji provod u Klubu kulture s tulumom za festivalske volontere glazbeno su podržali dvojac Warp Pop kojima je u goste došao klupski rezident Rista.

Festival ovakvog značaja i opsega ne bi bilo moguće realizirati bez podrške donatora, među kojima je već treću godinu zaredom Ministarstvo kulture, ove se godine značajnije uključio i Grad Križevci, a ovih dana se očekuje i redovita podrška Koprivničko-križevačke županije. Također, aktivnosti u sklopu ovogodišnjeg festivala koje realizira građanska inicijativa “Ne križaj Križevce” financira Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah“ u okviru modela decentralizacije pri Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva.

Iako je većinom orijentiran na prostor Kluba kulture, festivalski program će se održavati i na drugim lokacijama u gradu, pa će se tako jedan cjelovečernji koncert održati u kavani Arteria, a radionice za križevačke maturante u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga. Uz građansku inicijativu “Ne križaj Križevce”, prijatelj ovogodišnjeg Culture Shock Festivala je i Glazbena škola Alberta Štrige Križevci, u čijoj će se koncertnoj dvorani održati jedna kazališna predstava te tribina s izložbom. Od medijskih pokrovitelja najvažniji su portal Križevci.info i emisija Guerilla Radio na 96.6 MHz, a podršku će kroz čitav ožujak pružati mnogi tiskani i elektronički mediji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.