Usvojen rebalans, o aglomeraciji i cijeni parkiranja raspravljalo tek par vijećnika

Dvanaesta sjednica Gradskog vijeća, na kojoj je bilo16 od 19 vijećnika, počela je dopunom dnevnog reda i to s čak pet točaka. Vijećnici Ivan Majdak i Alen Zidarić nisu glasali za dopune jer materijale za dodane točke nisu dobili. Među dopunama je i točka koja se odnosi na visinu naknade za parkiranje i o njoj se povela najveća rasprava. Oporbeni vijećnici pobunili su se zbog iznosa povlaštene godišnje karte koju bi trebali plaćati vlasnici stambenih prostora u prvoj zoni. Cijena od 150 eura je, smatra SDP-ov Antonio Sirovec, previsoka.

Svugdje u Europi se plaća cijena života u središtima grada. Tendencija je smanjenje broja automobila i korištenje javnog prijevoza“, replicirao je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, doduše valjda zaboravivši kako javnog prijevoza u Križevcima još nemamo. Vijećnici su o ovoj točki raspravljali, no o njoj se nije glasalo.

Od pitanja na aktualnom satu najviše se spominjala aglomeracija i uređenje uništenih prometnica koje se još uvijek čeka, no vijećnici će i na odgovore morati pričekati. Dobit će ih u pisanom obliku jer gradonačelnik zbog zdravstvenih razloga nije bio na sjednici.

Tehničke točke koje se tiču izmjena programa koji su se provodili ove godine uglavnom su donesene u par minuta i gotovo bez rasprave. Rasprava je počela pod osmom točkom koja se odnosila na rebalans proračuna. SDP-ovog Antonija Sirovca zanimalo je što je s otkupom zemljišta za igralište s umjetnom travom, a Ivan Majdak je pitao kakvu to hladnjaču kupuje Križevački poduzetnički centar. Zamjenik Danijel Šaško odgovorio je da se zemljište rješava i da će ga Grad osigurati, a hladnjača se nabavlja za križevačke proizvođače meda, dodao je pročelnik Biškup. Na kraju su izmjene i dopune proračuna za ovu godinu donesene s deset glasova za, četiri suzdržana i dva protiv.

Vezano
3 komentara
  1. Nitro Biber piše:

    Da su prva dva “čovjeka Križevaca” napuhanci koji neznaju gdje žive,se vidi i u mrklom mraku u kojem se nalazimo.Čuj to,javni prijevoz!!!Vozni red na kolodvorskoj zgradi je od 23.12 2004 godine Gospodnje,pa kad će ti izbori da se kandidiram i skinem te diletante!Da nije EU Fondova,grad bo izgledao kaoi prošlih 40 godina,izuzev Hregovih Trgova…

  2. željko piše:

    S cijenom povlaštene karte u odnosu na cijenu povlaštene katre u drugoj zoni ste pretjerali tim više što je samo jedna stambena zrada na Štrossmayerovom trgu 28 sa 7 stanara od kojih nećete puno zaraditi . A ja mladom gospodinu porućujem da moj glas može očekivati kad se u Križevcima kao gradski prijevoz uvede tramvaj.

  3. Matija piše:

    I koja ce biti cijena parkiranja po zonama, cijena godisnje karte, povlastene karte…?

Komentari su zatvoreni.