Tri nova filma u Kinu Križevci

STRIC_DM_RI

U petak od 20 sati na programu Kina Križevci je francuska komedija “Seks fantazija”, s glavnim zvijezdama Monicom Bellucci, Carole Bouquet i Karin Viard. Suočeni s vlastitim seksualnim fantazijama, šest parova pokušava istražiti skrivene strane svojih intimnih života. Bez obzira osjećaju li ovi parovi seksualnu represiju ili pak upražnjavaju vlastite fantazije, bez obzira dijele li ih jedni s drugima ili ih drže u tajnosti, svi oni u konačnici traže istu stvar: sreću, kako za sebe, tako i za svog partnera ili partnericu.

U subotu u 17 i nedjelju u 10 prikazuje se crtani film Mačak u čizmama: Posljednja želja. Kada Mačak u čizmama sazna da je iskoristio osam od svojih devet života, kreće na putovanje kako bi pronašao mističnu Posljednju želju i vratio živote koje je izgubio. U avanturu s njime kreću Kitty Meka Šapa i njegov novi pratitelj Perro, terapijski pas koji je bio maskiran u mačka u domu Mama Lune, a sve dok bježi od novih neprijatelja koji ga pokušavaju loviti zbog njegove reputacije nakon prvog filma. U originalnoj verziji filma na engleskom jeziku hollywoodski šarmer Antonio Banderas posuđuje glas Mačku u čizmama, dok njegovoj simpatiji Kitty Mekoj Šapi svoj glas posuđuje Salma Hayek. U hrvatskoj verziji glasove su posudili Ervin Baučić, Iskra Jirsak, Nikola Nedić, Dražen Bratulić i drugi.

U subotu od 20 sati prikazuje se film Stric, mješavina obiteljskog psihološkog horora, društvene satire i blagdanske crne komedije. Radnja filma odvija se u vrijeme Božića u Jugoslaviji, krajem 1980-ih. Obitelj majka, otac i sin, sretni dočekuju svog voljenog strica koji se vraća kući za blagdane iz Njemačke. Stric dijeli poklone te slijedi tradicionalni hrvatski božićni ručak – purica s mlincima i francuskom salatom. Obiteljsku idilu prekida zvonjava najnovijeg pametnog telefona. Ubrzo postaje jasno da vrijeme radnje nisu osamdesete, da nije 25. prosinca i da se za prepunom blagdanskom trpezom, osim purice, nožem može rezati i napetost. Film je prikazan na petnaestak festivala diljem svijeta i dobio je devet nagrada. Redatelji su Andrija Mardešić i David Kapac, glavne uloge tumače Predrag Miki Manojlović, a uz njega glume Ivana Roščić, Goran Bogdan i Roko Sikavica.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina i online na stranici kino.krizevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.