Na ljeto dizalo, na godinu sportska dvorana

OS_Ljudevita_Modeca_skola_Krizevci_povijest_razglednicaKRIŽEVCI – Priredbom ‘Čarobni svijet crtića’, u kojoj nastupa više od 350 učenika, križevačka Osnovna škola Ljudevita Modeca obilježava svoj dan. To je velika škola, koju polazi ukupno 935 učenika u matičnoj i osam područnih škola, a u njoj radi 70-ak učitelja i pet stručnih suradnika. I dok je uspjesima i događanjima bogata školska godina pri kraju, ravnatelj Dražen Bokan otkriva da će u školi Ljudevita Modeca u Križevcima i tijekom ljeta biti radno. Naime, tamo će se u suradnji s Udrugom invalida, te uz pomoć Europske unije graditi dizalo za osobe s invaliditetom. Uz to, u nekoj malo daljoj budućnosti škole nazire se izgradnja nove sportske dvorane, kaže ravnatelj Bokan, ujedno član gradskog povjerenstva koje priprema za to potrebnu dokumentaciju.

– Dobili smo glavni projekt, pred ishođenjem smo građevinske dozvole. Posao je trajao dvije godine i nadamo se da će se to uspješno završiti i da će Križevci dobiti još jednu, novu sportsku dvoranu, koja je stvarno potrebna s obzirom da se mnogo učenika i mnogo ljudi u gradu Križevcima bave sportom, veli ravnatelj.

Uz veliku dvoranu i montažne tribine te svlačionicu s tuševima, tamo bi se trebala smjestiti kuglana, koju Križevci uopće nemaju, kao i dvorane za fitness. Nova sportska dvorana bila bi povezana sa školom staklenim hodnikom, a projekt predviđa i izgradnju novih vanjskih igrališta. Također se planira izgradnja okretišta i parkirališta za autobuse. Što se tiče financiranja, Grad Križevci prijavio je projekt na natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, koji traje do kraja lipnja i na kojem očekuju da će dobiti zeleno svijetlo odnosno dio potrebnih sredstava. Kandidirat će ga i na svim ostalim natječajima koji se otvaraju, posebno onima iz iz europskih fondova, jer za novu školsku sportsku dvoranu u Križevcima je potrebno oko 25 milijuna kuna.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.