Sutra koncert u čast maestru Vladimiru Kranjčeviću

Maestro Vladimir Kranjčević dirigira zborovima u križevačkoj katedrali 8. lipnja 2014. (foto iz arhive Katedralnog zbora Križevci)

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima i Ured za crkvenu glazbu, umjetnost i kulturna dobra Križevačke eparhije pozivaju na koncert u čast Vladimira Kranjčevića, hrvatskoga dirigenta i glazbenog pedagoga te počasnoga građanina Križevaca. Njegov glazbeni put počeo je baš u Križevcima, bio je veliki prijatelj naše Glazbene škole i zborova s kojima je u više navrata nastupao, primjerice povodom 750. obljetnice grada kad je HPD Kalnik pod njegovom dirigentskom palicom izveo Križevačku misu nepoznatog autora iz 17. stoljeća, a još se pamti Carmina burana Carla Orffa koju je na 70. obljetnicu Glazbene škole dirigirao bivšim i sadašnjim učenicima i nastavnicima.


O Kranjčeviću će govoriti križevački vladika Milan Stipić i predsjednica Ogranka MH u Križevcima Renata Husinec. U glazbenom programu nastupa Trio Corrente, ansambl u kojem sviraju akademski glazbenici Metod Sironić, Lea Sušanj Lujo i Jelena Tihomirović. Sviraju na replikama originalnih instrumenata i pokrivaju bogat repertoar djela od visokog baroka do ranog klasicizma, a križevačka publika mogla ih je čuti u krajem rujna kad su u svirali u crkvi sv. Ane u sklopu Varaždinskih baroknih večeri, koje je u Križevce doveo upravo maestro Kranjčević.


Koncert će se održati u nedjelju 20. studenoga u 19 sati u Konzistorijalnoj dvorani biskupskoga dvora u Ulici Franje Račkoga 32.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.